Kotimaa

Varustamoilla on tapana kuvata laivansa ja julkaista kuvat, kun alukset ovat tulleet satamaan. Kuvassa Newnew Polar Bear kuvattuna Kaliningradissa ennen sen kohuttua matkaosuutta Kaliningradista Pietariin, jonka aikana vaurioituivat Ruotsin ja Viron välinen datakaapeli, Suomen ja Viron välinen kaasuputki sekä Suomen ja Viron välinen merenalainen tietoliikenneyhteys. Kuva: NewNew Shipping Line

Kaasuputkivauriosta epäillyllä Newnew Polar Bearilla on vahvoja kytköksiä Venäjään ­– Suomalaislähde: ”Varustamon alusten päällystö koostuu pääosin venäläisistä”

Kohuttuun Newnew Polar Bear-alukseen liittyy paljon erikoisuuksia, jotka antavat vahvoja viitteitä, että kiinalaisalus saa tosiasiassa runsaasti ohjausta Venäjältä. Vahva Venäjä-kytkös selviää useista toisistaan riippumattomista lähteistä. Todennäköisesti oikea osoite alusta koskeville diplomaattitiedusteluille olisi Pekingin lisäksi Moskova.

Suomenlahden kaasuputkivauriosta epäillyn, Hong Kongin lipun alla purjehtivan Newnew Polar Bear -aluksen varustamon laivapäällystö koostuu valtaosin venäläisistä, kertoo Lännen Median haastattelema asiantuntijalähde.

– Varmuudella sanon, että venäläistä päällystöä näissä laivoissa on ollut ja paljon,

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä