Paikallisuutiset

Kainuun koronatilanne rauhoittumassa – sote luopuu säännöllisestä tiedottamisesta

Koronapandemiatilanne on Kainuussa rauhoittunut, kertoo Kainuun sote.

Tartuntojen määrä on selvässä laskussa. Kainuussa todettiin viime viikolla 207 koronatartuntaa, kun viikkoa aiemmin tapauksia oli 411.

Kainuun soten testiasemilla testejä otettiin viime viikolla 544, joista positiivisia oli 38,1 prosenttia. Kainuun ilmaantuvuus on 931 sunnuntaina päivittyneen THL:n tilaston mukaan. Testimäärä esimerkiksi viikolla 18 oli 1215.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tilanne on rauhoittumaan päin. Tartuntojen määrä on selvästi laskussa ja myös osastohoidossa olevien potilaiden määrä on vähentynyt, Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen kertoo soten tiedotteessa.

Sote jatkaa neljänsien koronarokotusten antamista kesäkuun ajan, mutta heinäkuussa ne jäävät tauolle. Kainuussa neljäs koronarokote on tarjolla 75 vuotta täyttäneille, järjestetyn koti- tai omaishoidon parissa oleville iäkkäille sekä 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Kolmannesta rokotuksesta on pitänyt kulua vähintään kolme kuukautta.

Kuntien rokotuspisteiden aukioloajat löytyvät verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronarokotukset sekä paikallislehtien viikkoilmoituksista.

Lisätietoja ja toimintaohjeita rokotuksista sekä koronatartunnan saaneille tai altistuneille on koottu Kainuun soten verkkosivuille sote.kainuu.fi/koronainfo. Lisätietoja löytyy myös THL:n verkkosivuilla

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sote luopuu säännöllisestä koronatilanteen tiedottamisesta, ja tiedottaa siitä jatkossa tarvittaessa, kun on asioita jotka vaativat tiedottamista.

Rokotuksista ja rokotusaikatauluista sote tiedottaa erikseen.

Mikä

Suositukset Kainuussa

Kainuussa on voimassa THL:n suositusten mukaiset suositukset.

Ota koronarokotukset

Jos sairastut, suositellaan vapaaehtoisesti välttämään kontakteja muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään 5 vuorokauden ajan. Halutessasi voit tehdä kotitestin.

Muista hygienia: kädet, maski, turvaväli ja ilmanvaihto

Maskin käyttö

Suositellaan maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos:

– Hakeudut koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin

– Sinulla on hengitystieinfektion oireita, mutta sinun on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella

– Tiedät altistuneesi koronavirukselle, mutta et voi välttää kodinulkopuolisia lähikontakteja.

– Kirurgista maskia käyttämällä suojaat muita tartunnalta

– Erityisesti rokottamattomien 12 vuotta täyttäneiden sekä kaikkien, joilla on riski saada vakava koronatauti, kannattaa harkita kantajaansa suojaavan maskin (ffp2/ffp3) käyttöä, vaikka olisi ottanut kaikki rokotukset

– Halutessasi voit käyttää maskia myös muissa tilanteissa

Milloin töihin/kouluun

Suositellaan, että tilaisuuksiin/harrastusryhmiin osallistutaan ja töihin/kouluun/päiväkotiin mennään ainoastaan oireettomana

Jos perheenjäsen tai henkilö, jonka kanssa olet ollut lähikontaktissa, saa positiivisen koronatestituloksen: tarkkaile vointiasi.

Jos saat oireita, tee kotitesti tai hakeudu tarvittaessa terveydenhuollon testiin. Jää etätöihin, jos mahdollista. Oireeton voi tarvittaessa mennä töihin maskia käyttäen. Oireeton lapsi voi mennä kouluun.

Ikäihmisten koronarokotukset jatkuvat. Ajan varaaminen on paras tehdä omasoten kautta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä