Paikallisuutiset

Kainuun sote sai vahvistuksen ensimmäisistä omikron-tartunnoista Kainuussa

Tänään keskiviikkona on vahvistettu ensimmäiset laboratoriosekvensoidut omikron-muunnokset kainuulaisilta koronapotilailta. Tartuntojen kasvuvauhti on viitannut nopeasti leviävään muutokseen viime aikoina, tiedotti Kainuun sote keskiviikkona illan suussa.

Useissa kainuulaisissa kouluissa on todettu koronatartuntoja viime päivinä. Erillisiä tiedotustilaisuuksia koululaisten vanhemmille koronatartunnoista ei järjestetä, kertoo Kainuun sote. Koulut tiedottavat ohjeistuksesta Wilma-viesteillä. Positiivisen testituloksen saaneet sekä oireiset oppilaat jäävät kotihoitoon. Tartunnanjäljitys ohjeistaa altistuneet.

Tartunnanjäljityksessä on merkittävää viivettä, mutta kontaktointeja tehdään kiireellisenä kriittisten toimintojen henkilöstön sekä koulujen ja päivähoidon tartuntoihin liittyen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tartuntariski on kohonnut koko maassa, joten altistumisen mahdollisuus on hyvin yleinen. Kainuun sote kehottaa vähentämään kaikkia lähikontakteja ja rajoittamaan vierailuja riskiryhmiin kuuluvien, esimerkiksi isovanhempien luokse.

Kainuun keskussairaalan päivystysapu 116 117 on ruuhkautunut kansalaisten koronaan liittyvistä tiedusteluista. Päivystykseen ei tule soittaa tiedusteluita varten, vaan ottaa yhteyttä vain mikäli tarvitsee kiireellistä hoidon tarpeen arviointia tai päivystyshoitoa, muistuttaa Kainuun sote jälleen kerran tiedotteessaan.

Ohjeet tartunnan saaneelle

- Jos on saanut positiivisen tuloksen terveydenhuollon koronatestistä, tulee jäädä kotiin ja odottaa tartunnanjäljityksen yhteydenottoa. Tieto eristykseen määräämisestä annetaan tekstiviestillä tai puhelimitse mahdollisimman pian; viive voi olla useita vuorokausia.

Mikäli oireet pahenevat, esimerkiksi hengitys vaikeutuu, tulee ottaa yhteyttä omalle terveysasemalle, päivystysapuun 116 117 tai hätätilanteessa 112.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ohje altistuneelle

Hengitystieoireiset (mm. nuha, yskä, kurkkukipu, kuume) sekä koronatartunnalle altistuneet henkilöt ohjataan hakeutumaan koronatestiin. Aika varataan ensisijaisesti verkkopalvelusta Omasote.kainuu.fi (puhelimitse 040 165 0020).

Tartunnanjäljityksestä kontaktointeja tehdään kiireellisenä kriittisten toimintojen henkilöstön sekä koulujen ja päivähoidon tartuntoihin liittyen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä