Paikallisuutiset

Kainuun sote siirtyy normaalivalmiuteen

Kainuun sote laskee valmiustilan takaisin normaaliksi ja supistettuja toimintoja avataan uudelleen asteittain.

Lisääntyneet henkilöstön poissaolot ovat vaikeuttaneet palveluiden tuottamista useaan otteeseen talven aikana. Koronan lisäksi muut lyhytaikaiset sairauspoissaolot, rokottamattomien tehtävien rajaaminen sekä työtaistelutoimet ovat pakottaneet supistamaan kiireettömiä palveluita.

– Vaikein tilanne on ollut ikäihmisten koti- ja laitospalveluissa sekä perusterveydenhuollossa. Näissä myös yleisesti henkilöstöpula on suurimmillaan, joten vajeen paikkaaminen on ollut erityisen haastavaa. Poissaoloja on edelleen paljon, mutta suunta näyttää nyt paremmalta, kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto kertoo tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote muuttaa koronaan liittyvää viestintää enemmän viikkotason yhteenvetojen suuntaan, mutta tarvittaessa ja tilanteen muuttuessa tiedotetaan tiheämmin. Viikkotiedote julkaistaan keskiviikkoisin.

Talousarviossa kuntayhtymän investointeihin on varattu 11,6 miljoonaa euroa, josta uusi sairaala -hankkeeseen 1,5 miljoonaa, Kaks:n uuteen ravintokeskukseen 2,8 miljoonaa ja vammaispalvelujen asumisyksikköön 2 miljoonaa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä