Paikallisuutiset

Kainuussa todettiin maanantaina 46 uutta koronatartuntaa – Jäljitys on vaikeutunut ja leviämisriski kasvaa, koordinaatioryhmä kokoontuu vielä tiistaina

Ilman erikseen määrättyjä rajoituksiakin on syytä nyt vähentää sosiaalisia kontakteja, jotta tilanne pysyisi hallinnassa, Kainuun sote muistuttaa.

Kainuussa todettiin maanantaina 46 uutta koronatartuntaa. Kainuun sote tiedotti tiistaina, että tartunnoista ei ole saatavissa vielä tarkempaa raporttia.

Tartunnanjäljityksen perusteella valtaosa tartunnoista liittyy joulun ja vuodenvaihteen sosiaalisiin kontakteihin, kuten perhejuhliin, tapaamisiin tai matkustamiseen.

Kainuun soten mukaan tartuntamäärien kasvaessa jäljityksen vaikeudet ovat lisääntyneet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt käytössä olevilla henkilöresursseilla altistuneiden tavoittaminen hidastuu, mikä tarkoittaa leviämisriskin kasvamista.

– Oireisena tulee omaehtoisesti välttää lähikontakteja muiden kanssa. Koronakotitestit ovat suositeltavia, mutta on kuitenkin muistettava, että ne eivät täysin vastaa ammattilaisen ottamia testejä, eikä negatiivinen tulos kotitestissä poissulje koronavirustartuntaa, korostaa Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen .

Hän kertoo, että Kainuun sote arvioi Kainuun tilannetta tänään tiistaina koronakoordinaatioryhmässä.

– Edelleen tilanne on muihin maakuntiin verrattuna kohtuullinen, mutta kyllä päivittäiset tartuntaluvut ovat jo meille korkeita. Ilman erikseen määrättyjä rajoituksiakin on nyt syytä vähentää sosiaalisia kontakteja, jotta tilanne pysyisi hallinnassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rokotuspisteissä nyt hyvin tilaa – rokotesuojassa edelleen vajetta

Koronarokotuksissa kannattaa nyt käydä, mikäli oma vuoro on kohdalla. Tällä hetkellä rokotuspisteissä on hyvin tilaa, eikä jonoja ole ollut.

Kolmansia koronarokotteita suositellaan yli 60-vuotiaille sekä riskiryhmään kuuluville yli 18-vuotiaille kolme kuukautta toisen annoksen jälkeen. Muille täysi-ikäisille kolmatta annosta suositellaan neljän kuukauden jälkeen.

Rokotuspaikkojen aukioloajat on hyvä tarkastaa soten verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronainfo . Linkki tässä .

Koronarokotuksia annetaan myös 5–11-vuotiaille, joille voi varata koronarokotusajan Omasotesta. Alle 11-vuotiaiden koululaisten rokotukset alkavat ensi viikolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote huomauttaa, että Kainuussa alle 40-vuotiaiden rokotuskattavuus on edelleen huolestuttavan alhainen.

Kokonaan ilman tai vajaan rokotesuojan saaneita on edelleen tuhansia.

Tartunnat leviävät tällä hetkellä erityisesti alle 40-vuotiaiden keskuudessa, joten rokotussuojan parantaminen on erittäin tärkeää.

Kokonaan ilman tai vajaan rokotesuojan saaneita on Kainuussa edelleen tuhansia. Kainuun sote on tilanteesta huolissaan.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä