Talous

Kajaanilaissijoittajat ostivat 11 asuinrakennusta Iisalmesta

Kajaanin Kiinteistökulma Oy ja Kouta Kiinteistöt Oy jatkavat yhteisiä kiinteistöinvestointejaan. Aiemmin vuokrataloyhtiöitä muun muassa Kajaanin Pietarilta ostaneet kajaanilaissijoittajat ostivat keskiviikkona Iisalmen kaupungilta 11 asuinrakennusta. Kiinteistömassaan kuuluu 3 014 asuinneliötä, joista muodostuu 60 asuinhuoneistoa.

Kouta Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtajan Jari Tervosen mukaan kauppa on merkittävä investointi molemmille ostajille. Kajaanin Kiinteistökulma Oy osti 30 asuntoa ja Kouta Kiinteistöt Oy osti 30 asuntoa.

Myyjänä on Petterinkulma Oy, joka toimii Iisalmessa Peltosalmentiellä. Kohde koostuu pääasiallisesti rivitalohuoneistoista. Ostajat perustivat uuden asuntoyhtiön Asunto Oy Iisalmen Helmen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki huoneistot säilyvät aluksi vuokrakäytössä, mutta huoneistoja tulee kuitenkin vähitellen myyntiin sitä mukaa kuin niitä vapautuu vuokralaisilta. Tervosen mukaan molemmat ostajatahot noudattavat aikaisempaa käytäntöään, jonka mukaan kaupan vuoksi kenenkään vuokralaisen ei tarvitse muuttaa pois kotoaan.

Kouta omistaa kiinteistöjä Kajaanin lisäksi Jyväskylässä, Kuopiossa, Kuusamossa ja Sotkamossa.

– Suurin omistuksemme on Kuopiossa, jonne menimme jo vuonna 2005. Sieltä olemme ostaneet Kuopiosta kolme eri kohdetta. Lisäksi olemme olleet myös Rovaniemellä ja Kemissä.

Kouta omistaa tällä hetkellä 96 asuinhuoneistoa Jyväskylässä, Kuopiossa, Kajaanissa ja Iisalmessa. Lisäksi Koudalla on 25 liiketilaa Kajaanissa, Sotkamossa ja Kuusamossa sekä 12 autotallia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuosi sitten Kajaanin Kiinteistökulma ja Kouta Kiinteistöt ostivat yhdessä Asunto Oy Kajaanin Oravan koko osakekannan. Kaupan kohteena oli kolme kerrostaloa Oravatiellä. Taloissa on yhteensä 65 asuinhuoneistoa.

Tervosen mukaan kiinteistökauppa kannattaa, sillä yhtiön liikevoitto oli vuonna 2019 344000 euroa. Liikevaihto oli 2,1 miljoonaa euroa.

– Tästä vuodesta on tulossa vielä parempi ja tulevaisuuden näkymät ovat hyvin valoisat, joten jatkamme kohteiden ostamista myös tulevina vuosina Kiinteistökulman kanssa, Tervonen suunnittelee.

Kajaanin Kiinteistökulma Oy:n toimitusjohtaja Olli-Pekka Hyyryläinen (vas.), Petterinkulma Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kauppinen ja Kouta Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Jari Tervonen sopivat keskiviikkona kiinteistökaupasta. Kolmikko tutustui kaupan kohteisiin Iisalmessa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä