Paikallisuutiset

Kajaanin lukion abiturientit etäopetukseen tiistaina – ennaltaehkäisevä päätös

Kajaanin lukion abiturientit siirtyvät etäopetukseen tiistaista alkaen ylioppilaskirjoitusten alkuun 14.9. saakka. Päätös koskee noin 170 abiturienttia.

Etänä toteutetaan 3. ja 4. vuosikurssien opiskelijoille suunnatut kurssit. Tavoitteena on turvata syksyn ylioppilaskokeisiin osallistuminen vähentämällä abiturienttien kontakteja perheen ulkopuolisten kanssa.

Kajaanin lukion ja Kainuun ammattiopiston opetustoiminta jatkuu muuten normaalisti, mutta kaikissa toiminnoissa noudatetaan korostunutta varovaisuutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä on ennaltaehkäisevä päätös. Tällä luodaan perheisiin turvallisuuden tunneta, kertoo Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen johtaja Anssi Tuominen .

Kuhmosta olevia tai siellä viime viikolla vierailleita toisen asteen opiskelijoita tai henkilöstön jäseniä on pyydetty jäämään alkaneen viikon ajaksi etäopetukseen/etätöihin. Tuomisen mukaan tällaisia henkilöitä on useita.

Kainuun ammattiopiston liikunta-alan koulutus Vuokatin urheiluopiston yhteydessä on myös etäopetuksessa alkaneen viikon ajan.

Edellä mainitut toimenpiteet on tehty Kuhmossa vaikeutuneen koronatilanteen takia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päätöksillä on pyritty ennalta ehkäisemään mahdollisten tartuntojen laajenemista. Kuhmossa toisen asteen opetus on jo siirtynyt etäopetukseen.

Tuomisen mukaan Kajaanissa on täysi valmius siirtyä etäopetukseen, jos tautitilanne pahenee Kainuussa. Täysetäopetukseen on Tuomisen mukaan pitkä matka, mutta ensivaiheessa kyse voisi olla porrastetusta läsnäolosta.

Etäopetuksen tavoitteena on turvata yo-kirjoitusten onnistuminen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä