Paikallisuutiset

Kajaaninjoesta löytynyt ”miina” olikin betonia ‒ alueen eristys purettu

Miinaksi epäilty esine on metallia, ja siinä on jonkinlainen tappi. Kuva: Miika Manninen

Kajaaninjoessa oleva niin sanottu välivesiallas on tyhjennetty Ämmänkosken voimalan patorakenteiden korjaustöiden vuoksi. Samalla kaupungin työntekijät siivoavat joen pohjaa.

Siivoustöiden aikana keskiviikkoaamuna hieman yli kello 11 joesta löytyi esine, jota epäiltiin miinaksi. Se oli Kynskin sillan ja vanhan sillan välillä kaupungin puolella jokea.

Epäillyn miinan löysivät Loiste Oy:n työntekijä ja joen tyhjennystä maalta käsin katsellut sivullinen, Loiste Oy:n viestinnästä vastaava Tiina Varhee kertoi Kainuun Sanomille. Esineen muoto oli herättänyt heidän epäilyksensä. Esine on laakea ja siinä on jonkinlainen tappi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alue patojen välissä eristettiin.

– Voi olla mikä vaan, siinä on sen verran mutaa päällä, että tarkastellaan nyt mikä se on, paikalla ollut poliisi kommentoi.

Poliisi teki puolustusvoimille virka-apupyynnön, ja puolustusvoimien raivaajapartio kävi paikan päällä tutkimassa esineen.

Esine osoittautui betonipalikaksi, Oulun poliisilaitokselta ja Kainuun prikaatilta kerrottiin Kainuun Sanomille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alueen eristys on purettu, ja työt jatkuvat.

Poliisi on eristänyt alueen Kajaaninjoen rannassa. Kuva: Miika Manninen

Uutinen päivittyy. Otsikkoa muutettu klo 11.46. Loiste Oy:n kommentit lisätty 11.57. Kuvat lisätty 12.02. Lisätty tieto miinan osoittautumisesta betonipalikaksi. Tieto virka-apupyynnöstä puolustusvoimille 13.40.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä