Paikallisuutiset

Kajaanissa Kätönlahden koululla ja Kuurnan päiväkodissa koronatartuntoja – Altistumisajalla läsnä olleet lapset eivät mene kouluun ja päiväkotiin tiistaina

Kätönlahden koulun 2C-luokka siirtyy varotoimena etäopetukseen loppuviikon ajaksi. Kuurnan päiväkotiryhmässä altistuneet lapset jäävät kotihoitoon.

Kätönlahden koululla ja Kuurnan päiväkodissa on ilmennyt koronatartuntoja, Kainuun sote ja Kajaanin kaupunki tiedottivat yhdessä itsenäisyyspäivän iltana kahdeksan maissa.

Kätönlahden koulun 2C-luokalla on todettu koronatartunta. Luokan oppilaita on voinut altistua virukselle ajalla 1.- 3.12. eli viime viikon keskiviikon ja perjantain välisenä aikana.

Myös Kuurnan päiväkodin Vilperit-ryhmässä on voinut altistua tartunnalle perjantaina 3.12 kello 8.30 – 10.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun soten tartunnanjäljitys ottaa huoltajiin yhteyttä ja ohjeistaa altistumiseen liittyvistä jatkotoimista.

Kajaanin kaupunki on ilmoittanut vanhemmille, että altistumisajalla läsnä olleet lapset eivät tule kouluun ja päiväkotiin tiistaina 7.12.

Kätönlahden koulun 2C-luokka siirtyy varotoimena etäopetukseen loppuviikon ajaksi. Kajaanin kaupunki antaa ohjeet opetukseen liittyen.

Kuurnan päiväkotiryhmässä altistuneet lapset jäävät kotihoitoon, kunnes tartunnanjäljitys on selvittänyt tilanteen ja antanut tarkemmat ohjeet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viime viikolla Kainuussa kaikkiaan 57 positiivista testitulosta

Sunnuntaina Kainuussa todettiin yhteensä 13 uutta koronatartuntaa, joista kymmenen liittyy Otanmäen Skoda Transtechin tehtaalle. Muut tartunnat ovat Kajaanissa, Kuhmossa ja Sotkamossa.

Asiasta kertoi Kainuun sote tiedotteessaan itsenäisyyspäivänä maanantaina iltapäivällä.

Tartunnanjäljitys tiedottaa, että Kajaanissa ravintola Pancho Villassa on voinut altistua tartunnalle lauantaina 4.12 kello 17 – 18.15. Mahdollisesti altistuneita kehotetaan hakeutumaan koronatestiin, mikäli oireita ilmenee.

Yhteensä viime viikolla Kainuussa todettiin kaikkiaan 57 positiivista testiä, joista kolme ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Transtechin ryppäässä on tällä hetkellä tiedossa 32 tartuntaa, joista on määrätty 20 henkilöä karanteeniin.

– Rokotussuojan takia virallisesti karanteeniin määrättyjen määrä on alhainen, mutta selkeissä altistumistapauksissa ohjeistamme rajoittamaan omaehtoisesti kontakteja ja noudattamaan muita varotoimia, kertoi pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen Kainuun sotesta.

Koordinaatioryhmä koolle tiistaina

Kainuun soten koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tiistaina käsittelemään epidemiatilannetta ja mahdollisia uusia ohjeistuksia.

Tartuntamäärien lisääntyessä alueella Kainuun sote kehottaa noudattamaan varovaisuutta ja käyttämään kasvomaskeja tilanteissa, jossa lähikontakteja ei voida välttää.

Oireisena tulee hakeutua koronatestiin, erityisesti mikäli on rokottamaton tai vielä vajaa rokotussuoja. Mikäli on oireita, on tärkeää olla altistamasta muita eli pidättäytyä kontakteista ihmisten kanssa.

edit klo 20.10: jutun otsikko ja kärki päivitetty Kätönlahden koulun ja Kuurnan päiväkodin tartuntatiedoilla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä