Paikallisuutiset

Kajaanissa seitsemän uutta tartuntaa

Kajaanissa on eilen tullut tietoon seitsemän uutta koronatartuntaa.

Kainuun soten mukaan osassa on kyse kontakteista aiemmin altistuneisiin. Tartunnanjäljitys on edelleen kesken, mutta yli 20 henkilöä on jo määrätty karanteeniin.

Kainuussa koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa ja ilmaantuvuusluku on 73,6.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kajaanin koronatilanne jatkuu huolestuttavana, muualla kunnissa on selkeästi rauhallisempaa. Ilmaantuvuus pienillä paikkakunnilla nousee toki pienilläkin tapausmäärillä, vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola toteaa.

Erola muistuttaa edelleen varovaisuuden tarpeesta.

– Esimerkiksi altistumistilanteissa negatiivisen tuloksen jälkeenkään ei kannata heti kirmata kylille. Omaehtoisen testin jälkeenkin lähikontakteja on syytä välttää ja käyttää maskia. Jos taas on määrätty karanteeniin, negatiivinenkaan testi ei sitä kumoa.

Tartunnanjäljityksessä on viivettä tapausmäärien ja niihin liittyvien runsaiden kontaktien vuoksi. Samoin testiajanvarauksessa on ruuhkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun sote painottaa tiedotteessaan, että ajanvaraus on tehtävä ensisijaisesti Omasotessa (omasote.kainuu.fi), josta vapaat ajat ovat nähtävillä. Puhelinpalvelu käyttää samaa varausjärjestelmää, joten soittamalla asia ei nopeudu.

Toimintaohjeita

Lue soten ohjeistus

Lue ensin koronaohjeet sote.kainuu.fi/koronainfo sekä sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Puhelinpalveluissa on ruuhkaa ja soita vain, jos asia ei muuten selviä. Ota yhteys kiireellistä päivystysarviointia vaativissa asioissa numeroon 116 117 ja henkeä uhkaavissa tilanteissa hätäkeskukseen 112.

Jos saat koronaan viittaavia oireita, vältä kontakteja muihin, käytä kasvomaskia ja hakeudu koronatestiin mahdollisimman pian.

Mikäli olet oireeton, mutta epäilet altistuneesi koronatartunnalle, hakeudu testiin 2–3 vrk altistumisesta. Jos tulos on negatiivinen, vältä silti lähikontakteja, jos tiedät altistuneesi. Viruksen itämisaika on 1 - 14 vrk, keskimäärin noin 4 - 5 päivää.

Kainuun sote muistuttaa, että vaikka rokotukset ovat alkaneet ja osa kuntalaisista on jo saanut molemmat rokotteet, tulee muistaa, että korona ei ole poistunut.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä