Paikallisuutiset

Kajaanissa ylioppilasjuhlat pidetään – juhlaan annettu vahva maskisuositus – koulutusjohtaja: "Tulen siellä maskia käyttämään."

Kajaanin lukion ylioppilasjuhlat järjestetään lauantaina rajattuna tilaisuutena. Juhlaan vaikuttavat Kuhmossa ilmitulleet koronatartunnat, ja Kajaanin-juhlaan on annettu maskinkäyttösuositus. Kuhmossa ylioppilasjuhla peruttiin.

– Ylioppilasjuhla pidetään huomenna Kajaanin lukion osalta, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen johtaja Anssi Tuominen sanoo.

– Aivan erityisesti korostamme, että tilaisuuteen saa tulla vain aivan terveenä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maskeja laitetaan jakoon juhlapaikan aulaan.

– Toivon, että jokainen, joka juhlaan tulee, käyttää maskia, vaikka pakkoa ei ole.

Kajaanin lukion ylioppilasjuhliin on ilmoittautunut 91 osallistujaa 150 ylioppilaasta. Ilmoittautuneen mukana juhlaan saa tulla korkeintaan kaksi lähiomaista.

Kyseessä on Tuomisen mukaan rajatun ryhmän tilaisuus, ei julkinen tilaisuus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ääritapauksessa ylioppilasjuhlassa on noin 300 ihmistä. Kainuuseen julistettu maskipakko ei koske tämäntyyppistä rajatulle ryhmälle tehtyä tilaisuutta, mutta maskisuositus on annettu. Itse tulen siellä maskia käyttämään, Tuominen sanoo.

Koulut jatkanevat Kajaanissa lähiopetuksessa

Päätös Kajaanin ylioppilasjuhlista tehtiin Kuhmon koronavirustartuntojen ja altistusten ilmitulon jälkeen pidetyssä palaverissa perjantai-iltapäivällä.

– Keskustelu on käyty pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarin ja Kainuun sotekuntayhtymän johtaja Maire Ahopellon kanssa. Lähdemme siitä, että kyseessä ei ole julkinen tilaisuus, vaan rajatulle kohderyhmälle järjestetty tilaisuus.

Koulut jatkavat Kajaanissa maanantaina lähiopetuksessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tällä erää siihen ei tule muutoksia. Kainuun sote tiedottaa tilanteesta Koukkarin johdolla. Viikonlopun aikana tilannetta ja mahdollisia tartuntaketjuja seurataan, Tuominen sanoo.

– Maskisuositus on nyt selkein ulostulo, ja se koskee julkisia paikkoja, tiloja ja julkista liikennöintiä.

Kodeissa juhlittava varovaisuutta noudattaen

Tuominen sanoo, ylioppilasjuhlassa on tärkeää noudattaa turvavälejä.

– Kotona pidettävissä juhlissa ihmismäärä on jokaisen perheen itse määriteltävä. Koronavirusta tuntuu olevan pieninä pesäkkeinä ympäri Suomea. Sen mukaan, mistä päin vieraita tulee, on syytä noudattaa ehdotonta varovaisuutta, Tuominen sanoo.

– On silti erittäin merkittävästä, nuorille tärkeästä juhlatilaisuudesta kyse. Se jo yhden kerran keväällä peruttiin. Nyt pyrimme turvallisesti ylioppilasjuhlat järjestämään. Koronan kokonaistilanne on kuitenkin aivan toinen kuin kevätkaudella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä