Mielipiteet

Kansanedustaja vastaa: Vankkumattomalla arvopohjalla Kainuun parhaaksi

Kainuun Sanomissa lauantaina 26.8. Karoliina Kuvaja (vihr.) kyseenalaisti pyrkimykseni kainuulaisten ihmisten paremman huomisen puolesta.

Ikään kuin olisin muuttunut kovin elitistiseksi kansan antaman valtakirjan vuoksi.

Tämä ei pidä paikkaansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valitettavasti kirjoitus toisti sitä samaa, mitä vihervasemmisto on kaatanut niin Perussuomalaisten johdon kuin heidän yksittäisten edustajiensakin päälle.

Nyt oli sitten minun vuoroni, joten avaan asiaa hieman omasta näkökulmastani.

”Koen velvollisuudekseni tehdä työtäni parhaani mukaan myös suomalaisten heikko-osaisten hyväksi maailman halailun sijaan.

Kun kiersin ehdokkaana ympäri maakuntaamme, sain keskustella monipuolisesti hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Heidän tarinoidensa kautta olen saanut kattavan läpileikkauksen kainuulaisesta elämänmenosta.

Mieleeni jäi erityisesti erään laitapuolen kulkijan sanat: ”Elämämme pimeydessä on välillä yhtä helvettiä... Äänestämme sinua siinä toivossa, että josko edes jotain voisi meidän elämässämme muuttua parempaan.” Asia käy mielessäni jokaikinen päivä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Se muistuttaa siitä arjen todellisuudesta, ettei maailma näyttäydy kaikille samalla reiluuden tasolla.

Tämän vuoksi koen velvollisuudekseni tehdä työtäni parhaani mukaan myös suomalaisten heikko-osaisten hyväksi maailman halailun sijaan.

Se ei mielestäni ole elitististä tai paremmuutta, vailla aitoa huolta kainuulaisista. Tämä on työtä, jota teen täydestä sydämestäni kaikille meille suomalaisille.

Se, että hallitus ohjaa työkykyisiä töihin ja purkaa kannustinloukkuja ei ole arkitodellisuuden menettämistä, vaan kansantalouden ja kotitalouksien parempaa huomista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valitettava todellisuus hyvinvointivaltio Suomessamme on, että esimerkiksi osa heikko-osaisista kansalaisistamme joutuvat toistuvasti valitsemaan lääkkeiden ja ruoan väliltä.

Sitä mihin rahat milloinkin riittävät. Nämä ongelmat eivät korjaannu samoilla toimenpiteillä, millä ne ovat tulleetkin. On oltava toiset keinot.

Sellaiset keinot ovat kirjattuna uudessa hallitusohjelmassa parhaan ja varmasti uudenlaisen johtoajatuksen mukaan.

Ja niistä arvoista. Maahanmuuttopolitiikasta on äänestäjiemme avulla loppunut sinisilmäisyys. Onko se rasistista, että katujengit ja kansainvälinen rikollisuus on tunnistettu seurauksena holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta?

Uudessa hallitusohjelmassa suhtaudutaan kriittisesti työperäiseen maahanmuuttoon, mutta se toivottaa tervetulleeksi tulijan sillä edellytyksellä, että tulija todellakin tekee töitä ja kunnioittaa maatamme.

Mielestäni tämäkään ei ole rasistista. Mielestäni ei myöskään ole rasistista karkottaa maasta ulos rikolliset ja toisten verovaroilla vapaamatkustamaan tulleet.

Samaa mieltä ovat olleet tuntemani Suomeen töihin tulleet ulkomaalaisetkin.

”Demokratiassa vaalituloksen on näyttävä kansamme ja maakuntamme tulevaisuutta rakennettaessa.

Perussuomalaiset saivat suomalaisilta äänestäjiltä vahvan mandaatin ja Kainuussa suurimman eduskuntapuolueen aseman.

Demokratiassa vaalituloksen on näyttävä kansamme ja maakuntamme tulevaisuutta rakennettaessa.

Omasta puolestani olen sitoutunut rakentamaan meidän kaikkien kainuulaisten tulevaisuutta ja taistelemaan maakukuntamme parhaaksi.

Vastakkainasettelun sijaan luotan ennakkoluulot ylittävään yhteistyöhön niin maakunnallisen kuin kansallisenkin päätöksenteon tasolla.

Mikko Polvinen

kansanedustaja (ps.)

Kuhmo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä