Paikallisuutiset

Lapsuutensa tapahtumista Overlook-hotellissa pysyvästi traumatisoitunut Dan Torrance on taistellut saavuttaakseen edes jonkinlaisen rauhan sisällään..

Kauhutragedia sai turhauttavan jatkon

Doctor Sleep

TV5 klo 22.00

** Joistain elokuvista ei pitäisi tehdä jatko-osia. Stanley Kubrickin kauhuklassikko The Shinging – Hohto (1980) kuuluu niihin. Se kehitteli Stephen Kingin romaanista niin arvoituksellisen, tehokkaasti syväjäädytetyn tulkinnan, että kaikenlaiset jälkiselvittelyt tuntuvat ainoastaan latteuksilta. Minun tapaiseni fanit katsovat mieluummin Kubrickin perhetragedian jälleen kerran uusiksi itse, ja löytävät elokuvan hämäristä nurkista uusia hiirenloukkuja. Silti myönnän, että väkisinkin tunsin uteliaisuuden kuumotusta, kun Doctor Sleep palasi Hohdon tapahtumapaikoille Overlook-hotelliin. Pian se haaleni, vaikka näkymät uskottavia ovakin. King itse on Kubrickin elokuvaa inhonnut, mutta ei hänen romaaninsa yhtä tehokkaasti hyytänyt, eikä varsinkaan rönsyilevä jatko-osa, johon Doctor Sleep perustuu. Pieni näkijä Danny Torrance on nyt Ewan McGregorin esittämä aikamies. (USA 2019)

Minä päivänä tahansa

Sub klo 21.00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

*** Voimaohjaaja Oliver Stone tuo jenkkifutiksen fyysisen jyskeen melkein katsojan iholle. Al Pacino on niin sanottua hiustenkuivaaja-huutoa suosiva valmentaja. (USA 1999)

Kukonlaulusta kukonlauluun

TV1 klo 13.25

** Aarne Laineen melodraamassa Eino (Åke Lindman) tekee elämänsä mokan. Vaikka läheltä löytyisi saunapuhdas naapurintyttö, karjakko Eliina (Anneli Sauli), lankeaa ison talon poika Helsingin friiduun nimeltä Laila (Ilmi Parkkari). Joka vieläpä tykkää bilettää ja tupakoi. Kolmiodraama ei juuri tannerta tömäytä, mutta kyllä se maaltapaon ajan pelkoja ja paniikkia säilöön sai. Joitakin on hämmentänyt Lindmanin tulkinta Einosta, jonka puheista murre loistaa poissaolollaan. Ehkä ei kyse olekaan huolimattomasta näyttelijäntyöstä. Uskon pikemminkin, että Eino on eläytynyt kaupunkilaiselämään jo vuosikaudet. Pentti Unhon kameratyö on komeaa. (Suomi 1955)

Pekka Eronen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

kriitikko

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä