Kotimaa

Kaupat luopuvat koko maassa maskisuosituksesta, taustalla on THL:n ohje – Kainuussa maskisuositus on yhä voimassa yli 12-vuo­tiail­le

Eri alueilla voi olla jatkossakin voimassa alueellisia maskisuosituksia. Kainuussa on voimassa ylei­nen mas­ki­suo­si­tus yli 12-vuo­tiail­le kai­kis­sa jul­ki­sis­sa si­sä­ti­lois­sa

Kaupan liitto ja Päivittäistavarakauppa ry (PTY) suosittavat, että kaupoissa luovutaan valtakunnallisesta maskien käyttösuosituksesta.

Taustalla on Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n 14. huhtikuuta julkaisema tiedote yleisen maskisuosituksen poistumisesta.

THL:n ohje koskee vain asiakkaiden maskin käyttöä. Työnantaja tekee kaupan henkilöstön maskin käyttöä koskevat suosituksensa edelleen omaan riskinarviointiinsa perustuen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

THL:n tiedotteen mukaan eri alueilla voi olla jatkossakin voimassa alueellisia maskisuosituksia.

Kainuussa on voimassa ylei­nen mas­ki­suo­si­tus yli 12-vuo­tiail­le kai­kis­sa jul­ki­sis­sa si­sä­ti­lois­sa (ei kou­luis­sa) ja lii­ken­ne­vä­li­neis­sä ti­lan­teis­sa, jois­sa ei voi­da vält­tää lä­hi­kon­tak­te­ja se­kä so­siaa­li- ja ter­vey­den­huol­lon toi­mi­pis­teis­sä asioi­des­sa. Kainuun sote muistutti suosituksesta viimeksi ennen pääsiäistä.

PTY ja Kaupan liitto jatkavat päivittyvän koosteen laatimista sairaanhoitopiirien alueellisista maskisuosituksista kaupan yritysten tueksi.

edit: otsikkoa muokattu ja lisätty Kainuun osuus.

Kainuussa on voimassa yli 20 hengen yleisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitus, yli 12-vuotiaiden maskisuositus sekä suositus kaikkien lähikontaktien vähentämisestä, koskien myös yksityistilaisuuksia.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä