Kiireetön ja joustava työpaikka huomioi myös työntekijän

Mainiokoti Linnantauksessa aikaa jää myös muuhun kuin perustyöhön, kiittelee sairaanhoitaja Karimi Ngui. - Koen, että täällä työskentelevillä vapaa-aika ja työ ovat balanssissa.

Mainiokoti Linnantauksen oleskelutilassa on rauhallinen, kotoisa tunnelma. Asukkaat nauttivat iltapäiväkahvia ja hoitajat seurustelevat heidän kanssaan muiden askareiden lomassa.

-Tämä on oikeasti koti asukkaille, sillä he saavat täällä muutakin kuin perushoitoa: Me luemme sanomalehtiä, katsomme elokuvia ja laitamme esimerkiksi naisille hiuksia, Karimi Ngui kertoo.

Ngui kehuu työpaikkaansa vuolaasti ja sanoo, että Mainiokoti Linnantauksen työntekijöillä on suuri mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten työtä tehdään. Osittain tämä työ tehdään yhdessä asukkaiden kanssa: viikoittaisissa asiakaspalavereissa käydään läpi heidän toiveitaan seuraavan viikon tekemisistä.

Mainiokoti Linnantauksen yksikönjohtaja Merja Seppänen sanoo, että hoitajamitoitukseen huhtikuun alusta tullut korotus ja joulukuussa tuleva seuraava korotus parantavat tilannetta entisestään.

- Vanhustenhoidon ongelmista puhutaan paljon, mutta työssä on paljon iloisiakin puolia. Asukkaiden kanssa ehditään oikeasti olemaan ja heidät voidaan ottaa mukaan arjen töihin jokaisen voimavarojen mukaan. Tämä näkyy suoraan työntekijöiden viihtyvyydessä, Seppänen toteaa.

Seppänen kertoo, että työkulttuuri on muuttunut hoitoalalla siinä missä muuallakin; työpaikkaa vaihdetaan helposti ja työntekijät liikkuvat paikkakunnalta toiselle. Myös Mainiokoti Linnantaus rekrytoi aktiivisesti uusia osaajia. Tällä hetkellä haetaan sairaanhoitajaa, lähihoitajia ja fysioterapeuttia.

-Nykyään työympäristö ja työolot ovat tärkeämpiä asioita kuin esimerkiksi palkka. Uskon, että tämä edesauttaa rekrytointeja meillä.

Ngui vahvistaa näkemyksen ja kertoo, että esimerkiksi sairaanhoitajat tekevät Mainiokoti Linnantauksessa päivätyötä – ei iltoja eikä viikonloppuja.

- Tämä on mielenkiintoinen työ ja ihana paikka. Kaikkien alanvaihdosta harkitsevien pitäisi tulla tänne kokeilemaan ja nauttimaan siitä, että työ voi olla mielekästä ja se ei vie sinulta kaikkia voimia, Ngui nauraa.

Tutustu Mainiokoti Linnantauksen toimintaan laajemmin >>