Viihde

Köriläs kiehuu kostoa vankilareissun jälkeen – mitään odottamatonta illan toimintarypistyksessä ei edes yritetä

Faster

Kutonen klo 23.45

*** Mies nimeltä Driver on joutunut vankilaan epäonnistuneen ryöstökeikan ja veljensä surman jälkeen. Kun vapaus koittaa, hän lähtee jyräämään syyllisiä, yksi kerrallaan. Ohjaaja George Tillman Jr. ei todellakaan keksinyt kostojännäriä uusiksi.

Mitään odottamatonta, hiottua tai varsinkaan aikuismaista ei edes yritetä, mutta tuima toimintarypistys puskee läpi sen kuuluisan harmaan kiven, ja vielä takaisinkin. Nakkikioskin kokoinen Dwayne Johnson oli täydellinen valinta kimpaantuneen karjun rooliin. Yksiniittinen elokuva saa lisäväriä yllätyskäänteestä ja reissussa rähjääntyneestä narkkarikytästä. Billy Bob Thornton oli oikea mies siihen rooliin. (USA 2010)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pakojuna

Fox klo 21.00

*** Japanilaismestari Akira Kurosawa suunnitteli tarinaa, jossa juna kiitää kuskia vailla kohti tuhoa, vankikarkurit kyydissään. Andrei Kontsalovski teki siitä jännärin, jossa kyyti on viimeisen päälle kylmää.

Jon Voight ja Eric Roberts ovat Alaskassa kiitävään tavarajunaan loikkaava kaksikko, jonka ahdingosta kiteytyy lohduton kuvaus ihmisen osasta. Näin meitä viedään. (USA 1985)

Totuus Charliesta

Frii klo 15.30

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

*** Jonathan Demme teki uuden version Stanley Donenin menestyselokuvasta Charade (1963). Cary Grantia ja Audrey Hepburnia ei voi korvata kukaan, mutta Thandie Newton kantaa jälkimmäisen roolia kunniakkaasti ja tyylillä. Mark Wahlbergissa on sen sijaan turhan vähän romanttista aisaparia. Lomalta palaava Reggie löytää miehensä kuolleena ja itsensä hengenvaarasta. Amerikkalainen diplomaatti ( Tim Robbins ) paljastaa, että Charlie-vainaa oli aiemmin palkkasoturi, mutta notkeasti käännähtelevässä jännäridraamassa ei voi luottaa kehenkään Paitsi ehkä Pariisiin, joka näyttää parhaita puoliaan, kun valheet alkavat vyöryä vastaan. (Saksa/USA 2002)

Pekka Eronen

kriitikko

Entinen huijari Driver (Dwayne Johnson) joutuu sarjaan ilmeisesti toisiinsa liittymättömiä murhia elokuvassa Faster. Hänet jäljittää veteraanipoliisi, jolla on omat salaisuutensa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä