Paikallisuutiset

Koronarokotukset Kainuussa laajenevat – tavoitteena on, että ikäihmisten ensimmäinen rokotuskierros saadaan valmiiksi ensi viikon aikana

Koronarokotukset Kainuussa laajenevat 1952–56 syntyneille riskiryhmään 2 kuuluville, kertoo Kainuun sote.

Ajan koronarokotuksiin voivat nyt varata kaikki sairautensa perusteella riskiryhmään (ryhmät 1 ja 2) kuuluvat 1952 – 56 syntyneet kainuulaiset. Ajan voi varata Omasoten nettiajanvarauspalvelussa.

Uutena avautuvaan riskiryhmään 2 kuuluvat henkilöt, joilla on jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, kuten vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti), aivohalvaus tai muu hengitystä haittaava sairaus, autoimmuunisairaus tai immuunipuolustusta heikentävä lääkitys (mm. sarkoidoosi, reumat, chronin tauti, psoriasis), vaikea maksasairaus (mm. vajaatoiminta tai kirroosi), 1-tyypin diabetes tai lisämunuaisen vajaatoiminta, vaikea uniapnea tai psykoosisairaus (mm. skitsofrenia).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Riskiryhmät 1 ja 2 rokotetaan tällä hetkellä AstraZenecan valmisteella, soten tiedotteessa kerrotaan.

Myös 1951 syntyneille rokotusaikoja on hyvin tarjolla.

Kainuun soten tavoitteena on saada ikäihmisten ensimmäinen rokotuskierros valmiiksi ensi viikon aikana. Kainuussa ikäihmiset rokotetaan tällä hetkellä Pfizer-Biontechin tai Modernan mRNA-valmisteella.

Ajanvarausohje koronarokotuksiin Omasotessa:

- 1951 tai aiemmin syntyneet valitsevat Omasote-palvelusta paikkakuntansa "iänmukaiset koronarokotukset". Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta 044 709 3788.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

- 1952 - 56 syntyneet sairautensa perusteella riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat valitsevat Omasote-palvelusta paikkakuntansa "riskiryhmäläisten koronarokotukset". Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta 08 718 9303.

Ajanvarausjärjestelmä on poissa käytöstä lauantaina 10.4. päivitystöiden vuoksi.

Yksityiskohtaiset rokotusvuorossa olevien varausohjeet löytyvät infosivulta sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Erityiset koronaan tai rokotteisiin liittyvät kysymykset pyydetään sähköpostitse korona@kainuu.fi.

Koronarokotukset jatkuvat Kainuussa 1946 syntyneille ja sitä vanhemmille. Sen sijaan alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotukset on keskeytetty, kun THL päätti perjantaina Astra Zenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä