Paikallisuutiset

Koronatartuntoja ja altistumisia kajaanilaisissa päiväkodeissa – Kriittisten toimintojen ylläpitoon kohdistuu soten mukaan erityistä huolta – Omikron varmistunee vasta viikkojen päästä

Kainuun soten tartunnanjäljitys tiedottaa kajaanilaisissa päiväkodeissa todetuista koronatartunnoista.

Lehtikankaan päiväkodissa on yli 30 sekä yksityisessä päiväkoti Sinilinnussa toistakymmentä altistunutta lasta, Kainuun sote tiedottaa.

Myös Paltamossa Kiehimänportin Nesteellä on voinut altistua koronalle lauantaina 8. tammikuuta kello 12–18 välillä, yritys tiedottaa Facebook-sivuillaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuun koronavirustartunnat nousivat viikonloppuna ennätyslukemiin .

Tartuntoja todettiin perjantaina 149 ja lauantaina 96. Perjantain määrä oli kolminkertainen edelliseen päivään verrattuna.

Kainuun soten mukaan tartuntaluvut ovat päivässä tällä hetkellä suurempia kuin aiemmat viikkotartunnat, mikä kertoo viruksen nopeasta leviämiskyvystä.

Kainuun soten terveysjohtaja Susanna Halosen mukaan ilmaantuvuuden nopea nousu kielii omikronista, mutta ruuhkautumisen vuoksi näytteiden varmennus kestää 2-3 viikkoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaanin kaupunki sekä päiväkoti Sinilintu tiedottavat huoltajia tilanteesta sekä päiväkotijärjestelyistä. Tartunnanjäljitys on yhteydessä huoltajiin, mikäli kyse on karanteeni- tai eristysmääräyksistä.

Aiemmin Vanamon ja Nakertajan päiväkodeissa todettuihin tartuntoihin liittyvät altistuneet on tavoitettu ja huoltajia on informoitu tilanteesta.

Kainuun sote ja Kajaanin kaupunki korostavat koronavarotoimien tärkeyttä sekä erityisesti päivähoitoon ja kouluun saapumista vain terveenä.

Kasvomaskien käyttösuositus on voimassa kaikille 10 vuotta täyttäneille kolmannelta vuosiluokalta alkaen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Voimakkaasti lisääntyvät koronatartunnat herättävät huolta yhteiskunnan eri toiminnoissa.

Erityisesti kriittisillä toimialoilla, kuten sosiaali- ja terveydenhuollossa, varhaiskasvatuksessa ja kouluissa tai huoltovarmuuden kannalta tärkeissä tehtävissä henkilökunnan mahdolliset poissaolot voivat aiheuttaa ongelmia.

Tilanteen pahenemisen estämiseksi korostetaan yleistä varovaisuutta ja ohjeiden noudattamista sekä erityisesti lähikontaktien rajoittamista.

Kainuussa on voimassa vahva suositus siirtymisestä etätyöhön, jota tulisi mahdollisimman laajasti noudattaa.

Myös kokoontumisrajoitukset ovat voimassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä