Urheilu

Kuivisto juoksi alle haamurajan, Pulli pomppasi pituuskarsinnan senttipelissä olympiafinaaliin

Sara Kuivisto alitti kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaisnaisena kahden minuutin haamurajan 800 metrin juoksussa. Kuivisto juoksi lauantaina uuden Suomen ennätyksen 1.59,41 Tokion olympialaisten välierissä.

Kuivisto juoksi edellisen SE:n 2.00,15 perjantain alkuerissä. Tuolla juoksullaan hän rikkoi Tuuli Merikosken 30 vuotta vanhan SE:n.

Kuivisto oli omassa välierässään kuudes, eikä selviytynyt loppukilpailuun. Hän jäi vain kolmen sadasosasekunnin päähän erän neljännestä sijasta. Sekään ei tosin olisi riittänyt finaalipaikkaan, vaan hän olisi ollut ensimmäinen karsiutuja. Viimeinen finaalipaikka tuli ajalla 1.59,28.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lauantain toinen suomalaisonnistuja oli Kristian Pulli, joka hyppäsi miesten pituuskarsinnassa B-ryhmän kahdeksanneksi ponnistettuaan toisella yrityksellään 796. Hän selviytyi senttipelissä viimeisenä eli 12:ntena miehenä finaaliin. Seuraavaan sijaan jäi rakoa yksi sentti.

Naisten 400 metrin aitajuoksun alkuerissään Viivi Lehikoinen oli viides uransa toiseksi parhaalla ajalla 55,67. Lehikoinen jäi ennätyksestään 0,25 sekuntia ja oli alkuerien 21:s. Välieräpaikkaan jäi matkaa vain kaksi sadasosasekuntia.

Myös lyhemmällä naisten aitamatkalla 100 metrillä välieräpaikat jäivät suomalaisilta haaveeksi. Annimari Korte pinkoi alkuerässään viidenneksi ajalla 13,06. Hän oli aikavertailussa 26:s, ja jatkopaikka jäi kuuden sadasosasekunnin päähän. Reetta Hurske oli erässään kuudes ajalla 13,10. Hänen kokonaissijoituksensa oli 29:s, kun jatkopaikkaan olisi tarvittu 0,10 sekuntia parempi aika.

Sami Välimäki pelasi lauantaina miesten golfissa kilpailun kolmannen kierroksen tuloksella kolme alle parin. Se nosti hänet jakamaan 32. sijaa yhteistuloksella –5. Eroa johtavaan Yhdysvaltain Xander Schauffeleen on yhdeksän lyöntiä. Kärkikymmeniköstä Välimäki on viiden lyönnin päässä.

Kalle Samooja kirjautti kolmannella kierroksella tuloksen –1. Kokonaiskilpailussa hän on par-vauhdissa ja jakaa ennen päätöskierrosta 49. sijaa.

Akseli Keskinen ja Sinem Kurtbay purjehtivat Enoshimassa sekaluokka Nacra 17:ssä kolmessa lähdössä sijat 18, 8 ja 12. Heidän sijoituksensa kokonaiskilpailussa pysyy yhdeksän lähdön jälkeen 13:ntena. Ennen sunnuntaista perusregatan kolmea viimeistä lähtöä heillä on matkaa kymmenenteen eli viimeiseen mitalilähtösijaan 28 sijalukupistettä. Jatkopaikka vaatisi ihmettä.

Varasijalta naisten 50 metrin vapaauinnin välieriin yltänyt Fanny Teijonsalo oli 16 uimarin joukossa 15:s ajalla 24,91. Hän jäi Suomen ennätyksestään 0,14 sekuntia ja finaalipaikasta 0,59 sekuntia.

Sara Kuivisto (vas.) alitti ensimmäisenä suomalaisnaisena kahden minuutin haamurajan naisten 800 metrin juoksussa.