Koti-Kajaani

Kuuloluuri: Runoja säästä ja särkyneestä sydämestä

“Painoitte villaisella ensimmäisen erän. Katsotaanpa kuinka käy, kun hallitusohjelma ja kansanterveyslait alkavat patistella. Ei ole montaa vuosikymmentä, kun jopa kenkärivien oli oltava suorat ja välineet ojennuksessa, vaikka rangaistuksen uhalla. Ja nyt nuoruus voi olla yhtä sairastupaa jatkuvan älylaitekoukun ja liikkumattomuuden höystämänä. Laitoksissakin vielä ulkoillaan, vaan osassa kodeista ei. Siihen sielu vielä ryöpätään netin alakulttuurin ihailulla. Suomalaisuus katoaa vielä ja nopeasti”, kirjoittaa nimimerkki Sirnikka.

"Kyllä kai se vaan näyttää todennäköiseltä, että Suomi on maailman ensimmäinen maa, jossa presidenttipari on miespari. No se siitä. Ajatelkaa, mitä haluatte", puhelimessa todetaan.

"Särkynyt sydän: Aamuviiden aikaan istun hämärässä huoneessani, kuuntelen tunteitani. Kuulen vain kellon tikityksen, näen vain usvaa ympärilläni. Ajatukset lentelee, kimpoavat takaisin seinistä. Koskettavat, satuttavat, sydämeni on särkynyt, pirstaleina, palasina, en voi sitä korjata enkä kokoon koota ilman ystäviä, ilman rakkautta, ilman läheistä ihmistä", naisääni lausuu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Sataa sataa aina vaan. Vaihtelevaa säätä, tihkua, rankkasadetta, sadekuuroja, pilvipoutaa, ukkonenkin jyrähtää, aurinkokin pilkistää. Syksyähän se enteilee", soittaja raportoi.

"Tehhään hyvvää -palstalle: Kesäkurpitsasta saisi jo hyvinni hyvää leivän päälle. Siivuttelet ohuiksi viibaleiksi ja sitten teet perinteisen mausteliemen. Suola-sokeri vein. Ja tietenni makusi mukaan pippuria ja paprikaa tms. Kannattaa tehäkin enempi, isompi kasari täyteen", vinkkaa Ruokamasa.

"Jokapäiväiset poliisien isot operaatiot ovat yleistyneet suomalaisessa yhteiskunnassa. Huvittava piirre näissä on se, että niistä ei tunnu koskaan olevan vaaraa sivullisille, vaikka kerrostalosta vejetään vainajia kadulle. Eduskunta käy vaan sinisilmäisten hölmöjen keskustelua siitä, kuka mitäkin on joskus sanonut? Ja nurkan takana poltetaan autoja ja rakennuksia sekä ammutaan ihmisiä. Laittakaa Suomen sisäinen turvallisuus kuntoon. Silittely ja poliisien vallan vieminen ei sitä edistä", nimimerkki Näe metsä puilta vaatii.

"On siinäkin, tanssivat lavalla ja vielä väärällä tavalla. Ite en oo tanssinnu", Partaveihti toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lähetä oma luurisi.”

Koti-Kajaani julkaisee Kuuloluureja kerran viikossa verkossa. Verkossa julkaistuja Kuuloluureja ei julkaista uudestaan paperilehdessä. Oman Kuuloluurisi voit soittaa puhelinnumeroon 08 6166909 tai kirjoittaa verkkolomakkeelle.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä