Koti-Kajaani

Kuuloluuri: "Tuoko se tuskaa, vihaa, yksinäisyyttä”

”Olin sairaalassa ja olin tilannut Kela-taksin hakemaan minua. Ilmoitin hoitajalle ajan. Hoitaja teki sillä tavalla, että soitti Kela-keskukseen, perui minun tilaaman kyydin, ja tilasi kyydin hakemaan tuntia aikaisemmin. Olin huonossa voinnissa vuoteessa. Jälkeenpäin soitin tästä kahteen paikkaan. Näin ei olisi saanut toimia ilman lupaa. Hoitajat eivät ilmoittaneet minulle mitään siitä, mutta arvasin ja otin selvää asioista”, puhelimessa kerrotaan.

"Äkäinen automies, ilmoita ne katujen montut kaupungille. Itse tein ilmoituksen ja seuraavalla viikolla oli montut täytetty. Kiitos kaupungin työntekijöille, kiva sähköposti tuli vielä palautteeksi", Muija vinkkaa.

"Kyllä se niin on, että käsien taputukset eivät kuulu kirkkojumalanpalveluksen yhteyteen. Ei milloinkaan. Se tapa kuuluu kulttuuripuolelle, siellä taputtakaa", soittaja painottaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Kuka omistaa nämä sähköpotkulaudat? Kun virta loppuu, ne jätetään mihin sattuu. Monesti näkee niiden lojuvan pitkin ja poikin kevyen liikenteen väyliä. Eikö ne voisi jättää siihen kevyen liikenteen väylän reunaan pystyyn, niihin voi törmätä, jos kulkee pyörällä. Lehtikankaalla on yksi sähköpotkulauta ollut kuukausia roskapöntön seurana", ihmettelee lenkkeilijä.

"Pelkään pimeää. Pelkään elämää. Mitä se tuo tullessaan? Tuoko se tuskaa, vihaa, yksinäisyyttä, sitä pelkään. Pelkäänkö sanoja, pelkäänkö ihmisiä? Ihmisiä pahansuopia, herrojen herjoja, narrien narinoita, niitäkö pelkään? Vai onko pelko vain itsessäni, ajatuksissani, tunteissani? Onko pelko vallannut minut, hiipinyt ikkunani taakse vai asuuko se sydämessäni?" runoillaan puhelimeen.

"Ovatkohan ne naiset joutuneet pahoinpitelyn kohteiksi, ne joilla on kasvoissa haulikolla ammuttuja hauleja eri puolilla kasvoja. Kuten nokansieraimen ja huulien reunassa. Hyvä etteivät haulit ole osuneet silmiin", soittaja äimistelee.

"Kyllähän se vaan niin on että niitä lapsiakin on vaikeampi tehdä etäyhteydellä", miesääni huomaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Lapsuusmuisto: 'Herra Jumala, nyt se putosi!' sisaremme kirkui kurkistaessaan ikkunasta ulos. 'Sekö Jumala, sieltäkö se taivaasta putosi', veljeni ihmetteli. 'Ei, kun Pekka putosi saunan katolta', sisaremme selvensi. 'Jaa, minä kun luulin, että se oli Jumala, joka putosi', veljeni totesi", soittaja muistelee.

Lähetä oma luurisi.”

Koti-Kajaani julkaisee Kuuloluureja kerran viikossa verkossa. Verkossa julkaistuja Kuuloluureja ei julkaista uudestaan paperilehdessä. Oman Kuuloluurisi voit soittaa puhelinnumeroon 08 6166909 tai kirjoittaa verkkolomakkeelle.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä