Viihde

Länkkäri muuttaa Lappiin – keskiviikon tv-elokuvassa Western onkin Northern

Elokuvat

Armoton maa

TV2 klo 21.00

*** Länkkärimäisen tarinan voi sijoittaa muuallekin kuin villiin länteen – siihen, jossa Jesse James ja muut viiksiniekat muinoin ratsastivat ja harrastivat huonoa henkilökohtaista hygieniaa. Velvollisuuden ja vihan, järjestyksen ja kesyttömän erämaan aiheet kolisevat takakontissa, kun Ville Virtasen esittämä lappilainen poliisimies Lasse kohtaa nuoruuden virheet – omansa ja muiden. Antti Holma pihisee katkeruutta Jaakkona, joka tappotuomion jälkeen palaa kotiseudulleen. Mikko Neuvonen on Erkki, joka liittyy tapaukseen. Jussi Hiltusen  vahvasti tulkittu ja komeasti kuvattu elokuva saa voiton kliseistään. (Suomi 2017)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kohtalo tekee siirron

TV1 klo 13.15

** Armand Lohikoski ohjasi vuosina 1953 - 1959 yksitoista Pekka Puupäätä, ja rillumareit päälle. Jatkoksi hän ehti puristaa vielä yhden rikosjännärinkin.

Hilve ja Veli Mustosen alkuperäiskäsikirjoitus antoi pohjan tarinalle kolmesta veljenpojasta, jotka tavoittelevat asessorisetänsä vääryydellä hankkimaa omaisuutta.

Synkeän linjan Tupuna, Hupuna ja Lupuna luimistelevat Åke Lindman, Matti Oravisto ja Ekke Hämäläinen . (Suomi 1959)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rakkaudella, Vincent

Yle Teema & Fem klo 22.15

*** Dorota Kobielan ja Hugh Welchmanin animaatioelokuvassa postinkantajan poika kuljettaa edesmenneen Vincent van Goghin kirjettä perille. Elokuvaa oli mukana maalaamassa toista sataa taiteilijaa. Niinpä siveltimenjäljestä huokuu hollantilaisen mestarin tyyli ja koko elokuvasta kutsumus. Melkein jokaisen sekunnin voisi laittaa pysätyskuvana olohuonetta koristamaan. Miksi siis vain nihkeähköt kolme tähteä? Siksi, että van Gogh on esimerkiksi oma suosikkimaalarini nimenomaan elämää huokuvien kuviensa vuoksi. Hänen tauluissaan on niin sakeasti luontoa ja ihmistä, että liike pikemminkin syö kuvien tehoa kuin lisää. (Britannia/Puola 2017)

Pekka Eronen

Lappilainen poliisimies joutuu kohtaamaan oman nuoruutensa virheet yrittäessään estää kahden nuoren miehen väkivaltaisen yhteentörmäyksen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä