Viihde

Loiri ja suku saman katon alla

Elämältä kaiken sain

Sub klo 21.00

*** "E-he-he-ei, en oo kuollu". Vesa-Matti Loirin avainrepliikki osuu tänään perille lujemmin kuin Mika Kaurismäen elokuvan ensi-illan aikoihin. Ei sen hapero sukuselvitys ole kahdeksassa vuodessa mitenkään terävöitynyt. Herkempi sen inhimillistä lämpöä on kuitenkin nyt vastaanottaa – ja turhan tyrkyt hassuttelut sekä laulukohtaukset kestää. Loiri on vanha ja raihnainen Urho, jonka kauniissa, mutta loistonsa päivät nähneessä hirsitalossa alkaa tapahtua.

Armi Toivasen esittämä Tiina muuttaa miesystävänsä Tomin ( Peter Franzén ) ja tämän goottityttären Emilian kanssa saman katon alle - isästä ja talosta huolehtimaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sitä myötä mukaan saadaan vielä Jani Volanen riuskana remonttimiehenä. Kaurismäki antaa näyttelijöille tilaa. Välillä liiankin kanssa, mutta esimerkiksi Loirin ja nuoren Lenita Suden yhdessäolo tuottaa hyviä hetkiä. (Suomi 2014)

Vain laulajapoikia

TV1 klo 13.10

** Ossi Elstelän musiikkikomediasta ei kunnianhimo loista, mutta suomalaisen viihteen historiaa tuli talteen revyyteatteri Punaisen myllyn ja laulaja Henry Theelin verran. (Suomi 1951)

Blockers

TV5 klo 23.00

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

** Amerikan vanhoillisuskovaisilla seuduilla vietetään puistattavan kuuloisia siveysjuhlia. Niissä isät ja nuoret tyttäret vannovat kirkkain otsin uurastavansa yhdessä, että jälkimmäiset pysyvät neitsyenä ennen papin aamenta. Pojille tuskin vastaavia karkeloita huomataan järjestää. Vähän saman tapaiselle hysterialle hykerrellään Kay Cannonin komediassa, jossa kolmen lukiolaisen vanhemmat Leslie Mann , John Cena ja Ike Barinholtz rientävät yksissä tuumin koulun päättäjäistanssiaisiin sabotoimaan tytärtensä seksikokeilut. Huumorin ja hyvän maun taso vaihtelee, mutta nolot tilanteet jyvitetään aikaihmisille, mikä tervehenkistä onkin. (USA 2018)

Pekka Eronen

Omaa boheemia elämää viettävän Urhon elämä järkkyy, kun tytär tuo syntymäpäiväjuhlille ränsistyneeseen kotitaloon uuden poikaystävän ja tämän goottihenkisen tyttären.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä