Mielipiteet

Lukijan mielipide: Esitän verohelpotusta suurituloisille

Esitän, että kunnallisveron perusvähennys annettaisiin myös hyvätuloisille. Tämä saattaa kuulostaa kovin kokoomuslaiselta mielipiteeltä, mutta jokainen laskutaitoinen ymmärtää, että tällaisesta muutoksesta hyötyisivät eniten pienituloiset.

Kun perusvähennys asteittaan poistuu nykyisin noin 20 000 euron vuosituloihin mennessä, se aiheuttaa alle sen saaville suuren marginaaliveron. Jos vähennystä ei alennettaisi tulojen kasvaessa, vähennys olisi nimensä mukainen.

Tämä tarkoittaisi sitä, että vasta perusvähennyksen ylittävä osuus tuloista olisi verotettavaa,

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ehdotan myös, että perusvähennystä asteittain nostettaisiin 10 000 euroon. Eihän kenenkään oikeustajuun kuulu, että alle 10 000 euron vuosituloista pitäisi maksaa veroja. Valitettavasti tilanne on vain toinen.

Jokainen meistä maksaa veroja, vaikka tienaisi kuinka vähän. Jos aiot elää, tarvitset tiettyjä asioita. Tarvitset ainakin ruokaa ja lämpöä. Suomen verotusjärjestelmä on rakennettu siten, että siinä painottuu arvonlisävero (alv). Tämä rankaisee eniten pienituloisia.

27.6. Kainuun Sanomissa keskustan kansanedustaja Tuomas Kettunen esitti alvin joustoja polttoaineveroihin. Sinällään kannatettava idea. Helpompi keino olisi kuitenkin poistaa alv sähköverosta.

Ei oikein käy maalaisjärkeen, että verosta pitää maksaa veroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pertti Tervonen

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä