Mielipiteet

Lukijan mielipide: LUMI-uhosta – "On harhaa jatkuvasti korostaa paikallista merkitystä"

On hienoa, että olemme saaneet CSC:n ja sen myötä LUMI-supertietokoneen Kajaaniin.

On kuitenkin harhaa jatkuvasti korostaa sen merkitystä paikallisesti! LUMI on aivan yhtä helposti koko Suomen ja koko EU:n yliopistojen ja korkeakoulujen käytössä kuin Kainuunkin. Samoin muut CSC:n resurssit.

Supertietokoneen fyysisellä sijainnilla ei ole merkitystä sen käyttäjien kannalta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kainuu hyötyy supertietokoneesta muutaman työpaikan, verotuottojen ja sen tuoman maineen verran!

Tekoälyn ja supertietokoneiden resurssien hyödyntämisen pullonkaula on sen soveltajien osaamisessa ja tarvittavan datan systemaattisessa keräämisessä, ei jonkin koneen läheisyydessä. Tätä osaamista on Kajaanin ammattikorkeakoulussa mielestäni ansiokkaasti kehitetty, joskin hyvin vajain resurssein.

"Kerrotaan mieluummin tekoälyn ympärille kehittyvän osaamisen ja sen levittämisen Kainuun yrityskenttään olevan yksi merkittävimmistä tämän hetken mahdollisuuksista."

Ei siis väitetä LUMI-supertietokoneen sijainnin Kajaanissa olevan jonkinlainen jokeri meille Kainuussa, vaan kerrotaan mieluummin tekoälyn ympärille kehittyvän osaamisen ja sen levittämisen Kainuun yrityskenttään olevan yksi merkittävimmistä tämän hetken mahdollisuuksista tehdä Kainuusta entistä kiinnostavampi ja innostavampi paikka elämiseen ja työskentelyyn.

Timo Lehikoinen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

projektipäällikkö, DI

Kajaani

LUMI-supertietokoneen avajaisia juhlitaan maaliskuussa,
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä