Mielipiteet

Lukijan mielipide: Maanpuolustusta ja urheilua

Kainuussa on todella vaikeaa aloittaa ampumaurheilua ja saada opastusta lajin pariin, kun tiedot seuroista täytyy kaivella nettiviidakosta, tutkia mitä tarkoittaa SRA-, Practical-, perinnease-, siluetti-, kasa- ja mustaruutiammunta. Näiden lisäksi täytyisi painia lainsäädännön, harjoittelupaikkojen rajallisuuden, kouluttajien ja asehankintojen kanssa.

Ampumaurheilulle löytyisi Kainuussa hyvät puitteet Hoikankankaalla isoille aseille ja toiminnalliselle ammunnalle. Pienille aseille ja ilma-aseille tarvitsisi ihmisiä paremmin tavoiteltavat tilat ja puitteet.

Ampumaurheilulle olisi potentiaalisia harrastajia Kainuussa ja sen lähikunnissa varmasti johtuen suuresta metsästys- ja reserviläistoiminnasta. Lajin harrastajat toisivat Kainuuseen näkyvyyttä kotimaan ja kansainvälisen kilpailun kautta, ja ampumaurheilu tunnetusti parantaa maanpuolustusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt täytyisi seurojen päästä saman katon alle, josta on helppo edetä lajikohtaisiin harrastuksiin ja saada lainsäädännön opastusta samalla. Seurat voisivat helpommin tarjota omia palveluitaan ja poimia joukkoonsa yksilöt, jotka tuovat seuralle potentiaalia valtakunnallisissa ja kansainvälisissä kisoissa. Aloittelevia harrastajia olisi myös helpompi ohjata viranomaisten piiriin lupa-asioissa.

Ampumaurheilu palvelee myös maanpuolustusta, tuo vastuullisuutta, yhteisöllisyyttä ja aseiden turvallinen käsittely paranee. Mikäli tämä urheilu saisi tuulta alleen toisi se Kainuulle näkyvyyttä, patruuna/ase tilauksia paikallisille yrittäjille ja tapahtumajärjestäjille asiakkaita.

Pohjois-Pohjanmaan Liminkaan on nousemassa yksi Euroopan suurimpia ampumaurheilukeskuksia ja ratoja tehdään monien eri lajien tarpeisiin. (Lähde: Reserviläinen lehti 3/2021)

Olisiko Kainuussa potentiaalia tämän kaltaiselle hankkeelle? Minä uskon, että on!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuukka Karjalainen

rauhanturvaaja ylikersantti

kunnallisvaaliehdokas (ps.)

Kajaani

Kirjoittajan mukaan Kainuussa löytyisi hyvät puitteet ampumaurheilulle Hoikankankaalla.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä