Mielipiteet

Lukijan mielipide: Mika Aaltolan arvomaailma?

Presidenttikisaan ilmoittautunut Aaltola kertoo populistiseen tyyliin tulevansa politiikan ulkopuolelta, eikä edusta mitään puoluepoliittista sektoria.

Käytännössä epäpoliittisena henkilönä Suomen etua ajaessaan Aaltola joutuisi päätöksissään pakosta profiloitumaan joidenkin sektoreiden intresseihin. Presidenttinä valintoja tehdessään Aaltola paljastaisi oman arvomaailmansa, jolloin hänen epäpoliittisuuden pohja pettäisi.

Aaltola asettaa itsensä kaikkien muiden ”pressaksi” pyrkivien ehdokkaiden vastapeluriksi, jolloin poliittisen aatepohjan puuttuessa kansalaisten äänet sataisivat hänen laariinsa. Aaltolalla olisi hyvä mahdollisuus pärjätä presidenttikisassa, jos hän olisi ilmoittautunut ”nukkuvien puolueen” edustajaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maamme politiikassa äänestämättä jättäneiden osuus edustaa lähes aina suurinta ryhmittymää, jolloin heidän äänet saadessaan kyseisen ehdokkaan kisavoitto olisi taattu.

Aaltola olisi mieluusti ryhtynyt kokoomuksen ehdokkaaksi, mutta kutsua ei vain kuulunut. Ilman poliittista kokemusta ja kampanjaorganisaatiota Aaltolan matka umpihankeen on työlästä.

Vaikka hän omaa hyvän itseluottamuksen ja puheenlahjat, ei näiden tuoma karisma pelkästään ole kaikenkattavaa.

Se huomattiin jo Aaltolan Ulkopoliittisen instituutin johtajana antamissa Venäjä-Ukraina-lausunnoissa, joissa hän saarnasi innolla kertomatta kuitenkaan mitään oleellista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ukrainan sodan seuraamukset ja Natoon liittymisen jälkiväänteet ovat vain osa tulevan presidentin tehtäväsarkaa. Suomen kokonaisedun ajaminen vaatii lisäksi poliittista pelisilmää sekä yhteistyökykyä myös edustuksellisen demokratiamme suuntaan. Menestystä tulevalle presidentin tehtävien hoitajalle, kuka hän sitten lieneekään!

Aulis Korhonen

Sotkamo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä