Mielipiteet

Lukijan mielipide: Miksi kannattaa mennä musiikkiluokalle?

Musiikkiluokkalaisena saa monenlaisia etuoikeuksia, mutta on myös velvollisuuksia.

Musiikkiluokalle kannattaa hakea, jos on musiikin ystävä ja haluaa päästä soittamaan soittimia ja laulamaan. Musiikkiluokalla pääsee laulamaan konserteissa ja keikoilla. Keikoilta voi saada rahaa leirikoulua varten, ja niillä on kivaa käydä.

Jos pääset musiikkiluokalle, saat kokonaan uuden luokan. Ei siltikään kannata huolia, koska uudelle luokallesi saattaa tulla myös vanhoja luokkalaisiasi. Luokka säilyy samana koko peruskoulun ajan kolmannesta luokasta yhdeksänteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tosin joitain luokkalaisia saattaa muuttaa tai jostain muusta syystä vaihtaa koulua, mutta pääasiassa luokka pysyy samana.

Musiikkiluokkalaisena pääsee laulamaan konserteissa. Konsertteja on kahdesti vuodessa: joulukonsertti ja kevätkonsertti.

Konsertteihin harjoitteleminen alkaa hyvissä ajoin. Joulukonserttiin harjoittelu alkaa jo syksyllä ja kevätkonserttiin harjoittelu talven lopussa. Muutama viikko ennen konserttia pidetään myös kuoroleiri.

Kuoroleiri pidetään lauantaina, ja silloin on neljä tuntia harjoittelua tauot mukaan laskettuna. Hyvityksenä kuoroleirillä käymisestä saa vapaapäivän muutaman viikon päähän konsertista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjoittaja on Keskuskoulun oppilas Kajaanista.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä