Mielipiteet

Lukijan mielipide: Miksi Perussuomalaiset ei halua alueellisen opintolainahyvityksen kokeilua?

Uudelta hallitukselta odotetaan puheiden sijaan tekoja Itä- ja Pohjois-Suomen kehittämiseksi. Yksi konkreettinen keino olisi alueellinen opintolainahyvitys, joka on käytössä Norjassa, hyvin tuloksin.

Opetus- ja kulttuuriministeriössä valmisteltiin viime vaalikaudella esitys laeiksi alueellisen opintolainahyvityksen kokeilusta, jolla saadaan tietoa vaikutuksista alueen työvoiman saatavuuteen ja elinvoimaisuuteen. Käytännössä korkeakouluopiskelija, joka valmistuttuaan muuttaa kokeilualueen kuntaan, saa hyvitystä nostamastaan opintolainasta.

Keskustan sivistysvaliokuntaryhmä esitti kuluneella viikolla opintotukilain käsittelyn yhteydessä kokeilun aloittamista, mutta tukea esitykselle ei tullut sen enempää Kokoomukselta kuin Perussuomalaisiltakaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Erityisesti ihmetyttää Perussuomalaisten nuiva suhtautuminen kokeiluun Kajaanissa, Kuhmossa, Sotkamossa, Suomussalmella, Puolangalla, Hyrynsalmella, Ristijärvellä ja Paltamossa.

Asiasta äänestetään keskiviikkona eduskunnan suuressa salissa ja rohkaisemme hallituspuolueiden edustajia pohtimaan kantojaan.

Markku Siponen

Hanna-Leena Mattila

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

kansanedustajat

Keskustan sivistysvaliokuntaryhmä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä