Mielipiteet

Lukijan mielipide: Mitä naisista pelätään?

Kiitos Seppo Turunen keskiviikon kolumnista. Tärkeä aihe juuri tähän maailmantilanteeseen. Kulunut vuosi on vienyt monen ihmisen elämän perusasioiden äärelle. Ja yksi on ihana, opettavainen lapsuutemme.

Itse kasvoin välttää-tyttönä, vaikka toin kotiin kultamitalin juoksusta tai lopultakin valmiin villasukan, joka oli purettu sata kertaa. Siinäkin taisi naisopettaja tuumata, ettei minusta tule mitään. En ollut koskaan hyvä, välttävä.

Onneksi kyseenalaistin lapsesta asti vanhempieni kasvatusmetodit; ei voi kauhalla ammentaa, jos on itse lusikalla saanut. Moniko tämän on tehnyt tai paremminkin uskaltanut tehdä, nousta vanhempiaan vastaan? Ja sitten tämä meidän äiti-madonna-myytti. Kyseenalaistaminen ei tarkoita etteikö rakastaisi. Paremminkin päinvastoin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

En puhu naisvihasta, mitä olen kohdannut etsiessäni elämääni vanhempaa, viisasta naista. Enemmänkin minut on tahdottu laittaa "normaalin-naisen" muottiin. Kannustusta olen jäänyt kaipaamaan naisilta, siskoilta.

Mikä siinä pelottaa, että sanoo toiselle, että olet hyvä?

Seppo kysyi kolumnissaan, onko miehet kasvatettu kieroon? Sylittä ainakin on kasvatettu. Rakastettu ruoalla ja puhtailla vaatteilla, pikkuisen ehkä marttyyrina.

Me naiset uskallamme olla tasa-arvoisia. Onko yhteiskuntamme valmis naisille, jotka tahtovat rakentaa huomista yhdessä sydämellä ja rakkaudella?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Naisia ei pelätä, vaan valoa ja lämpöä naisista, jotka elävät sydäntään kuunnellen.

Siskot, olisiko aika tehdä asioita yhdessä?

Aila Polvinen

elämäntapaintiaani

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Villa Koskikara

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä