Mielipiteet

Kirjoittaja huomauttaa, että uusi rajalaki tukee myös EU:n turvallisuutta. Kuva: Antero Komulainen / Arkisto

Lukijan mielipide: Oma kansallinen turvallisuus edellä

Demokratiaan kuuluu erilaisten mielipiteiden esittäminen ja laajemman näkökulman tuottaminen. Tämä edesauttaa päätöksentekijöitä ja kansalaisten huoliin voidaan vastata kaikissa yhteiskuntaluokissa.

Ensisijaisesti päättäjien on kuitenkin varmistettava omien kansalaisten turvallisuus kaikissa mahdollisissa tilanteissa.

Olen erittäin huolissani vasemmistoliiton toimista uutta rajalakia vastaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jussi Saramon mukaan turvallisuus ei olisi erityisen uhattuna. Li Anderson on enemmän huolissaan kansainvälisten lakien noudattamisesta ja Merja Kyllönen puhuu rajaseudun pelkotilasta.

Rajalaki tukee myös EU:n turvallisuutta.

Minua hämmästyttää, miten vieläkin vasemmistoliiton korkean profiilin edustajat ovat täysin ymmärtämättömiä tilanteessa, jossa Venäjä tarkoituksellaan ajaa tuhansia ihmisiä kohti rajojamme ja näistä tulijoista merkittävää osaa ei varmasti kannata päästää rajan yli.

Eikö Jussi Saramo tunnista tuhansien välineellisten massojen tuottamaa turvallisuusuhkaa?

Onko tosiaan niin, että Li Anderson ei turvaa omia kansalaisiaan kriisitilanteessa?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Merja Kyllösen mielipiteistä tulkitsen, että asia olisi pitänyt ratkaista EU:n pöydissä. Siis emmekö saa vastata omasta kansallisesta turvallisuudesta? Rajalakihan tukee myös EU:n turvallisuutta.

Kansainväliset lait eivät saa astella omien kansalaistemme turvallisuuden edelle.

Minusta rajojen tulee olla kiinni niin pitkään kuin tarvis ja antaa sitä varmistaville viranomaisille riittävät työkalut. Tätä on kuulema toivottukin.

Tällä tavalla ennaltaehkäisemme useita muita yhteiskuntarauhaa järkkyviä tapahtumia ja NATO:n ulkorajana se kuuluu entistä tarkemmin vastuuseemme.

Kansainväliset lait eivät saa astella omien kansalaistemme turvallisuuden edelle ja tämä on syytä muistaa EU-vaaleissa äänestäessä, että kuka ajaa oikeasti suomalaisten etuja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Miten pitkälle vasemmistoliitto olisi valmis menemään, jos se olisi hallitsevassa asemassa päätöksiä toteuttamassa valtakunnan politiikassa tai EU-politiikan merkittävimmissä pöydissä?

Minua ainakin kylmää ajatus siitä.

Meidän on kyettävä varmistamaan omien kansalaisten turvallisuus kaikissa mahdollisissa tilanteissa ja tässä uuden aikakauden tilanteessa kovien toimien hinta on kestettävä.

Kirjoittaja on kajaanilainen kaupunginvaltuutettu (ps.).

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä