Mielipiteet

Lukijan mielipide: Sananvapauden hinta

Sanna Marin (sd.) tokaisi taannoin Perussuomalaisten olevan rasistinen puolue. "Koko kansan" pääministeriltä sanonta on poikkeuksellinen ja sotii hallituspuolueiden yleisesti ajamia linjauksia kohtaan suvaitsevaisuudesta, totuudesta ja poliittisesta keskustelusta.

Ensinnäkin SDP:n oma raskassarjalainen Erkki Tuomioja on todennut, että hän on huolissaan sivistyksen ja totuuden kunnioittamisen katoamisesta yhteiskunnallisesta keskustelusta.

Ben Zyskowicz (kok.) näkee keskustelun jossain määrin muistuttavan "Kekkos-aikaa, jolloin äärioikeistolaisiksi leimattiin ne, jotka edustivat pohjoismaista parlamentarismia".

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan "Demokratiassa meidän pitää kunnioittaa vaalitulosta, ihmiset eivät äänestä väärin", hän alleviivaa.

RKP:n Thomas Blomqvist , joka on Sanna Marinin hallituksen pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri pitää puheita Perussuomalaisten äärioikeistolaisuudesta ja rasismista yliampuvina.

Mauri Pekkarinen (kesk.) pitää myös väitteitä liioitteluna. Lähteinäni ovat muun muassa kirjat Markku Jokisipilä : Perussuomalaiset Halla-ahon ja Purran linjalla sekä Katleena Kortesuo : Journalismin kuolema.

Poliittisena tosiasiana se kannatus, mitä Perussuomalaiset saa, on sellainen kannanotto, ettei mikään demokratian pelisääntöjä kunnioittava ja kansanvallan vakavasti ottava taho voi sulkea silmiään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jussi Halla-ahon (ps.) mielestä Perussuomalaiset tuo poliittiselle kentälle lisäarvoa, koske se tuo sinne asioita ja näkökulmia, joita kukaan muu ei sinne tuo.

Suomen perustuslaki antaa meille sananvapauden ja sitä ilmaisunvapautta hallituspuolueet ovat minun mielestäni pyrkineet rajoittamaan muun muassa leimaamalla Perussuomalaisten nostamia asioita rasismilla, vihapuheena tai vääränlaisina arvoina.

On tarpeellista käydä monipuolista ja kriittistä keskustelua ja näitä tulee tuoda enemmän julki. Mikäli sananvapautta lähdetään rajoittamaan, on edessä yksipuoluejärjestelmä tai jopa diktatuuri.

Politiikassa kaikkein painavin tosiasia on aina viimeisin vaalitulos ja siihen kiteytyvä kansantahto.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuukka Karjalainen

kaupunginvaltuutettu (ps.)

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä