Mielipiteet

Lukijan mielipide: Taas yksi heikennys invalideille

Invalidivähennys poistuu tuloverotuksesta vuoden alussa. Vähennyksen määrä on käytännössä 20–40 euroa, riippuen vammaisen veroprosentista. Tämän vähennyksen poisto vuonna 2023 on hyökkäys invalideja ja vammaisia kohtaan.

Vastaava summa laitetaan käytettäväksi vammaisten sote-palveluihin eli pohjattomaan kassaan. Maassamme on erittäin suuri joukko invalideja ja vammaisia, jotka näin jäävät tämän oikeuden ulkopuolelle.

Invalideille on myös tehty heikennyksiä aiempina vuosina. Vammaiselle aloittavalle yrittäjälle annettava valtion lainantakaus lopetettiin 90-luvun lopulla. Sillä voisi työllistyä nykyäänkin joku vammainen, joka on vaikeasti työllistyvä. Lainan korosta maksoi silloin puolet Kela, mutta Kela ei nähnyt vammaisyrittäjiä tarpeelliseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Invalidiraha poistettiin viime vuosituhannen vaihteessa. Tämäkin oli mukava tuki työssäkäyvälle invalidille. Rahan voisi käyttää mm. liikkumisen helpottamiseksi tai johonkin muuhun elämisen laadun parantamiseen.

Toivottavasti saataisiin keväällä eduskuntaan edustajia, jotka näkevät nämä historialliset huononnukset. Tuossa oli kolme esimerkkiä, ja muitakin löytyy.

cp-vammainen29kaupunginvaltuuston I vpj (sd.)29Laitila

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä