Mielipiteet

Lukijan mielipide: Tanskan maahanmuuttopolitiikka outoa

Tanskan maahanmuuttopolitiikka näytti aika oudolta. Kaikkein ihmeellisintä on kaikkien puolueiden samankaltainen ajattelutyyli.

Parlamentissa laadittiin lakeja, jotka koskivat etnisiä ihmisryhmiä, sellaisiakin jotka olivat asuneet Tanskassa useita vuosia ja olivat toisen tai kolmannen sukupolven edustajia.

Lähiöissä, missä asui etnisiä vähemmistöjä, parlamentti purattaa kerrostaloja ja lähettää ihmisiä vankilamuotoisiin olosuhteisiin tai karkottaa maasta ihmisiä, jotka joutuvat kotimaassaan vaaraan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tanskan politiikka muistuttaa 1930-luvun politiikkaa erässä Euroopan valtiossa, jossa luotiin parlamentin avustuksella etnisiä lakeja, ihmiset eroteltiin syntyperänsä mukaan.

Maahanmuutosta täytyy ja uskaltaa keskustella, mutta jos keskustellaan jostakin kansanryhmästä ja se luokitellaan epäilyttäväksi, niin ollaan hakoteillä.

Eiköhän kaikissa kulttuureissa ole omia tapoja, hyviä jos huonojakin? Tietenkin joillakin ihmisillä on sopeutumisvaikeuksia mukautua uusiin oloihin, kun vanha ja uusi kulttuuri kohtaavat toisensa.

Maan kielen opettaminen on tärkeää, mihin pitäisi kiinnittää erityistä huomiota, ettei ihminen eristyisi sen maan kulttuurista, missä asuu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Timo Laatikainen

Sotkamo