Mielipiteet

Lukijan mielipide: Tekoja, ei turhia puheita

Perussuomalaisten näkemys on, että Suomen viime hallitusten toteuttama maahanmuuttopolitiikka on ollut naiivia ja liikaa Ruotsin tiellä. Suomen tilanteen luisuminen Ruotsin ongelmien mittakaavaan on pelastanut vain maantieteellinen sijaintimme.

Jos maamme sijaitsisi Keski-Euroopassa, olisimme Ruotsiakin pahemmassa tilanteessa jengiväkivallan, henkirikosten ja yleisen turvattomuuden suhteen.

Vuonna 2015 alkaneen maahanmuuttokriisin huono hoitaminen johtui Sipilän hallituksen sinisilmäisyydestä. Tästä aiheutuu nyt maallemme kestämättömiä ilmiöitä, joita nykyinen hallitus alkaa korjata.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun keskustapuolueen kansanedustaja Tuomas Kettunen (KS 8.9.) tulkitsee näiden ongelmien tunnistamisen rasistiseksi ja osoittaa perussuomalaisten näkevän vain pahuuden, on hänen silmänsä ummistettu myös hyvältä.

Perussuomalaisten mielestä kestämätöntä on, ettei merkittävä osa maahamme muuttaneista näytä kotoutuvan riittävällä tavalla ja innolla yhteiskuntaamme. Johtuvatko kotoutumisongelmat tulijoiden motivaation puutteista vai mahdollistaako Suomi niin sanotun vastikkeettoman vapaamatkustamisen?

Onko kaikilla maahanmuuttajilla riittävä halu oppia kieltämme ja sitoutua uuden kotimaansa normistoon, arvomaailmaan ja kulttuuriin? Onko heillä halua toimia aidosti osana yhteiskuntaamme, maassa maan tavalla? Nämä näytöt ovat kirjavia ja valitettavan puutteellisia.

Perussuomalaiset ovat näin ollen syystäkin huolissaan kotimaamme tilanteesta ja löyhästä maahanmuuttopolitiikasta. Meillä on oikeus vaatia näyttöjä kotoutumishalusta, jos tarjoamme suomalaisten verovaroja tulijoiden uuden elämän rakentamiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tehtävämme on korjata maahanmuuttopolitiikka raiteilleen ja se vaatii kriittisempää puhetta sekä otetta, mihin tässä maassa ollaan viime vuosina totuttu. Keskustelua on pystyttävä käymään asiapohjalta ilman henkilöitymistä ja jatkuvaa rasistiksi tai rasismiksi leimaamista. Kyse on koko kansamme turvallisuudesta ja hyvinvoinnista, myös maahanmuuttajien.

Olen hieman hämmästynyt siitä, että Tuomas Kettunen maalaa minua äärilaidaksi. Hän tietää erittäin hyvin sen, että olen liikkeellä faktapohjilla ja omilla kokemuksillani kansainvälisyydestä sekä ulkomaalaisista ihmisistä.

Olen saanut työskennellä urani aikana myös ulkomailla, esimerkiksi Libanonissa Lähi-idässä kymmenisen vuotta sitten. Työskentelin yli vuoden ajan ranskalaisten sotilasleirissä, jossa vastasin monikansallisten joukkojen ajoneuvokorjaamosta sen johtajana. Samalla toimin vahvassa yhteistyössä paikallisten ihmisten kanssa.

Libanonin uskontojen ja kulttuurien sekoitus tuli useilta kulmilta tutuksi. Voin vakuuttaa, että kaikki ihmiset ovat minulle tasan samanarvoisia ja kansainväliset ystävyyssuhteeni elävät edelleen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olen myös hakenut ukrainalaisia yhdessä vapaaehtoisten kanssa Suomeen Varsovasta.

Olen ollut aloitteellinen ukrainalaisten ottamisesta Kuhmoon. Kuhmo tekikin päätöksen ottaa jopa 100 ukrainalaista, mutta Kuhmon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kettunen ei ole saattanut päätöstä käytäntöön. Että kuka oikeasti on auttanut ja kuka heittää huulta?

Kainuu on kroonisen työvoimapulan maakunta. Työvoimapulan paikkaamiseksi on saatava paluumuuttajia Etelä-Suomesta ja vierastyövoimaa ulkomailta. Osa vierastyövoimasta voi hyvinkin tulla pysyviksi asukkaiksi maakuntaamme, jos näytöt riittävät. Ukraina ja ukrainalaiset ovat myös maamme hallituksen ensisijainen auttamisen kohde.

Heille on tärkeää tarjota uuden elämän alku myös maakunnassamme. Tämä vaatii toimeenpanokykyä, eikä Kuhmon esimerkkiä jättää hyvä aikomus aikomuksen tasolle.

Kesä kului seuratessa rasismikeskustelua, jonka mittakaavat ovat muuttuneet jo absurdeiksi. En missään nimessä vähättele aihetta, mutta toivon paluuta faktoihin ja realismiin.

Suomella ei ole varaa jatkaa entisellä linjallaan maahanmuuttopolitiikan osalta. Veronmaksajien rahat sekä kansalaisten kärsivällisyys ja sietokyky ovat nyt lopussa. Toivon jäitä hattuun rasismikeskustelun osalta ja hallituksen saaman luottamuksen myötä siirtymistä Suomen menestymisen kannalta oleellisiin kysymyksiin.

Mikko Polvinen

kansanedustaja (ps.)

Kuhmo

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä