Mielipiteet

Lukijan mielipide: Turvapaikkapolitiikan kalleus on päättäjien syy

Maahanmuuttoviraston mukaan turvapaikanhakijan asuminen vastaanottokeskuksessa maksaa vuorokaudessa noin 50 euroa. Lapsen asuminen on puolta kalliimpi eli noin 100 euroa vuorokaudessa.

Yksi turvapaikanhakija maksaa vuodessa 18 000 euroa, lapsi 36 000. Summat ovat päätähuimaavia.

Toisin sanoen yksi turvapaikanhakija maksaa yhtä paljon kuin yksi keskipalkkainen työntekijä saa palkkaa vuodessa. 1000 turvapaikanhakijaa maksaa 18 miljoonaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tässä ei ole mitään järkeä.

Tuskin moni asuukaan vuotta vastaanottokeskuksessa, en tiedä, mutta jotta oleskelu jäisi mahdollisimman lyhyeksi, pitää toimintaa tehostaa.

Syy ei ole turvapaikanhakijassa, heitä täytyy auttaa. Vika on päättäjissä ja systeemissä.

Ei ihme, että kansalaisten suhtautuminen on nuiva turvapaikanhakijoita kohtaan. Kohde on väärä, syyllisiä ovat päättäjät.“

Uuden hallituksen täytyy ottaa lusikka kauniiseen käteen ja paneutua asiaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ei ihme, että kansalaisten suhtautuminen on nuiva turvapaikanhakijoita kohtaan. Kohde on väärä, syyllisiä ovat päättäjät.

Turvapaikanhakijat ovat tulleet suojaan sodan keskeltä, eivätkä vaadi varmasti luksusluokan palveluja.

Entisessä kotikunnassani Kalannissa Hakava majoitti 15 ukrainalaista vuoden 15 000 eurolla kylätalossaan Hallun koulussa. Turvapaikanhakijat viihtyivät erinomaisesti.

Tuo hinta 15000 euroa on tietenkin vain pelkät lämmitys ym. kulut. Oli ilo auttaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Systeemin pitäisi olla sellainen, että välittömästi viikon sisällä vastaanottokeskuksesta siirtyminen omilleen omaa elämää elämään ja itse itsestänsä huolehtimaan olisi mahdollista.

Sijoituspaikat on kartoitettava tietenkin etukäteen, että oleskelu vastaanottokeskuksessa jäisi mahdollisimman lyhyeksi.

Maasta löytyisi lisäksi helposti tarpeeksi perheitä, jotka korvausta vastaan ottaisivat kotiinsa pakolaisia. Kotiinsa saa ottaa, mutta sitä ei korvata.

Kun tietäisin, paljonko vastaanottokeskuksissa asuneet ovat maksaneet yhteensä, kertoisin, paljonko olisi mahdollista säästää.

Kirjoittaja on kuhmolainen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä