Mielipiteet

Kirjoittajan mielestä uuden hallituksen ohjelmat maaseudulle ovat hyviä. Kuvituskuva. Kuva: Maaria Haikola

Lukijan mielipide: Uuden hallituksen ohjelmat maaseudulle ovat vaikuttavia

Kansanedustaja Tuomas Kettunen (kesk.) on töräyttänyt pinnallisen mielipiteensä Kainuun Sanomissa (16.6.2023).

Keskustalaisia varmasti harmittaa uuden hallituksen ohjelmat maaseudulle, koska ne ovat vaikuttavia ja hyviä.

Ensinnäkin maa- ja metsätalouspöydissä neuvotteluja johtanut Jenna Simula (ps.) on jakanut sosiaalisessa mediassa tietoa hallitusohjelman Suomi elää maaseudusta ja metsistä- osiosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tässä muutama esimerkki.

Selvitetään mahdollisuuksia kannustimien luomiseksi maaseudulle muuttamiseen, elintarvikeketjusta oikeudenmukaisempi, maanviljelijöiden tekemän arvokkaan työn ympäristökuormituksen vähentämiseksi on oltava kannustavaa ja kustannustehokasta, metsäpolitiikka kansallisissa käsissä, metsänomistajan päätösvaltaa vahvistetaan, hyödynnetään turvemaita osana metsätaloutta, EU ei saa rajoittaa suomalaisten metsän käyttöä, suurpetojen kannanhoidollinen metsästys turvataan, ampumaratojen määrää kasvatetaan ja poistetaan tarpeettomat metsästysrajoitukset elinvoimaisten lajien kuten merimetson ja valkoposkihanhen osalta.

Kainuulaisena metsästäjänä, kalastajana ja omavaraisuuteen ja luonnosta elämiseen pyrkivänä koen suurta innostusta tällä hetkellä maaseutuelämisen puolesta.

Sanna Marinin (sd.) punavihreät eivät halunneet kuulla maaseudun huolia ja parantaa kaikkien suomalaisten elämää asuinpaikasta riippumatta.

He jättivät jälkeensä kituvan maaseudun vihreän humpan, moraalisaarnan ja veronkiristysten avulla. Keskusta oli tukemassa tätä hallituksessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näin kainuulaisena metsästäjänä, kalastajana ja omavaraisuuteen ja luonnosta elämiseen pyrkivänä koen suurta innostusta tällä hetkellä maaseutuelämisen puolesta.

Haluan kuitenkin tuoda Tuomakselle sen verran lohtua, että jään kaipaamaan torvisoittojasi toreille.

Tuukka Karjalainen

kaupunginvaltuutettu (ps.)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä