Mielipiteet

Lukijan mielipide: Uutiset kaupunkikeskustan kuolemasta ovat ennenaikaisia

Kajaanin kaupunkikeskusta on ollut ilahduttavasti otsikoissa viime viikkoina. Silmiini kuitenkin tökkäsi maininta, että kivijalkaliikkeet olisivat kadonneet lähes kokonaan kaupunkikeskustasta.

Jos kävelee Kajaanin kaupunkikeskustan ruutukaavan katuja, niin vaatii jonkinlaista taitoa olla huomaamatta kivijalkaliikkeiden palvelutarjontaa. Väitän, että jos edes piipahtaa jokaisessa kivijalkaliikkeessä, niin yksi työpäivä ei riitä käydä kaikissa.

Pelkästään Kajaanin Kauppiasyhdistyksessä on lähes sata kaupan ja palvelualan liikettä. Nämä liikkeet tekevät kaupunkikeskustasta omalta osataan elävän, vireän ja vetovoimaisen. Yhteistyöllä toteutetaan tempauksia, kampanjoita ja tapahtumia kaikkien kaupunkilaisten ja vieraiden iloksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa kaupunkikeskustamme elävyyteen. Kaupunkikeskustan liikkeet tarjoavat palveluitaan niin kauan, kuin on kysyntää. Kun käytämme oman kaupungin palveluita, palvelut ovat tarjolla jatkossakin.

Ihmiset tekevät vilkkaan ja elävän Kajaanin. Jos päätämme jäädä kotiin ja tehdä ostokset netissä, on itse asiassa aika turhaa kritisoida, ettei Kajaanissa tapahdu mitään tai täältä ei löydä mitään. Me itse vaikutamme jokainen omalta osaltamme kaupunkimme elävyyteen. Kaupunkimielikuvaan vaikuttaa myös se, miten viestimme kotikaupungistamme.

Jos aikaisella sunnuntaiaamun lenkillä otamme kuvan Kauppakadusta ja laitamme kuvan someen kauhistelevan kommentin kera, niin ollaankohan ihan aidosti sitä mieltä, että Kauppakatu näyttää aina sellaiselta. Voisimmeko kenties ottaa kuvan mukavista tapahtumista, hyvästä palvelusta, ihanista ostoksista tai loistavista lenkkimaastoista.

Kajaanin kaupunki on kehittänyt kaupunkikeskustaa pitkäjänteisesti. Viimeiseksi uudistettiin Kauppakatua korttelin verran sekä rantapuistoa. Toivottavasti jatkoa on tulossa, sillä vielä monta kohdetta ja korttelia kaipaa kohennusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Etenkin näin koronan aikana korostuu merkitys, mistä tuotteemme ja palvelumme ostamme. Pidetään omalta osaltamme huoli, että uutiset kaupunkikeskustan kuolemasta pysyvätkin ennenaikaisina.

Miariikka Tervonen

toiminnanjohtaja

Kajaanin Kauppiasyhdistys

Kirjoittaja toteaa, että Kajaanin keskustassa on vielä runsaasti kivajalkakauppoja ja pelkästään Kajaanin Kauppiasyhdistyksessä on lähes sata kaupan ja palvelualan liikettä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä