Mielipiteet

Kirjoittaja jakaa kiitosta kotihoidolle ja kotisairaanhoidolle Kajaanissa. Kuva: Karoliina Marttala

Lukijan mielipide: Vanhustenviikolla kiitos kotihoidolle!

Iäkäs lähiomaiseni oli vuosi sitten elokuussa erittäin huonossa kunnossa: hän oli yöllä kaatunut lattialle ja maannut siinä yhdeksän tuntia pääsemättä ylös.

Kun vihdoin puolen päivän aikaan hänet löydettiin, ei hän enää osannut syödä eikä toimia itsenäisesti. Muistikin pätki huolestuttavasti ja puhe kangerteli.

Siihen saakka 91-vuotias ikäihminen oli ollut sitä mieltä, ettei hänen kotiinsa tarvitse kenenkään työntyä auttamaan, mutta kun itseltä ei onnistunut enää puuron keitto, päädyttiin kotihoidon ja kotisairaanhoidon apuun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Näistä palveluista on nyt tullut olennainen osa ikäihmisen päivien kulkua ja elämää.

Aluksi kokeiltiin kotihoitajien käyntejä useamman kerran päivässä, mutta sitten päädyttiin siihen, että he käyvät aamulla auttamassa aamupesussa ja pukeutumisessa, keittävät aamupuuron ja kahvin termospulloon koko päiväksi ja huolehtivat aamulääkkeiden oton.

Lounasruoka tilattiin ulkopuoliselta toimijalta ja omaiset huolehtivat päivällisestä sekä lääkkeiden jakelusta. Lisäksi ryhdyttiin käyttämään muistilaastareita, jonka kotihoitajat vaihtavat aamuisin.

Kaikki toimii kiitettävän sujuvasti ja nopeasti!”

Tänä päivänä 92-vuotias ikäihminen on pirteä, hyväkuntoinen ja tyytyväinen elämäänsä, muistikin pelaa erittäin hyvin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tarvittaessa terveyden rempatessa kotihoitajat tai omaiset kutsuvat kotisairaanhoitajan käymään katsomassa mummun terveydentilanteen, kotisairaanhoitaja ottaa tarvittavat näytteet ja kotisairaanhoidon keikkalääkäri tarkastelee tilanteen ja ikäihminen saa lääkkeensä ja tarvitsemansa hoidon.

Kaikki toimii kiitettävän sujuvasti ja nopeasti!

Niinpä tänä päivänä on aihetta antaa kiitos kaikille Kajaanin kotihoitajille ja kotisairaanhoitajille ja niille keikkalääkäreillekin, jotka ovat tämän yhden ikäihmisen elinpäiviä monipuolistaneet ja mahdollistaneet itsenäisen asumisen Arvola-kodin asunnossa.

Kotihoitajat antavat tilaisuuden sosiaaliseen kanssakäymiseen joka päivä heti aamusta ja saavat vanhuksen hyvälle tuulelle ja voimaan hyvin. Iso kiitos!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eija Huotari,

Vuottolahti

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä