Mielipiteet

Lukijan mielipide: Vastaus Miikka Kortelaiselle

Viitaten Miikka Kortelaisen mielipidepalstalla julkaistuun (KS 13.12) kirjoitukseen totean, että minulla on täysi oikeus osallistua keskusteluihin ja kirjoittaa mielipiteet aivan siinä kun kaikkien muidenkin kansalaisten. Kansalaiset äänestivät viime vaaleissa valtuuston, joka päättää Kajaanin asioista.

Käyttäydyit kuntavaalien ehdokas asettelussa tavalla, joka ei ollut reilun pelin hengen mukaista. Urheilutermejä lainaten toimit harmaalla alueella. Pyrit monin erilaisin keinoin hankkimaan Vasemmistoliiton listoille ehdokkaita. Pidän reilua ehdokasasettelua ja asiallista, asioihin keskittyvää keskustelua hyvänä lähtökohtana yhteistyölle. Henkilöön käyvä arvostelu on populismia, jolla ei yhteisiä asioita hoideta.

Vaikka saitkin suuren valta-aseman ja pääsit valtuuston puheenjohtajiksi, ei sinulla ole valtaa eikä oikeutta ohjailla varavaltuutetun ratkaisuja ja menettelytapoja. Pyyntöjä voit esittää, mutta yhteistyössä arvostus on tärkeä osa päätöksen tekoa. Sitä ei meidän välillämme ole.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun tipuin valtuustosta asetin tavoitteet toisaalle ja siihen minulla on oikeus. Kansa äänesti ja valitsi edustajansa. Ymmärrän kyllä, että kun talous on valtuuston puheenjohtaja-aikanasi ajautunut ahdinkoon, niin yrität hajauttaa vastuuta laajoille porukoille. Niillekin, jotka halusivat toisenlaista talouspolitiikkaa, viimeksi kuntavaaleissa.

Demokratiassa julkinen keskustelu on avoimen yhteiskunnan arvopohja. Jatkan julkista keskustelua asioista, jotka minua kansalaisena kiinnostavat. Toivon myös, että kansalaiset heräisivät selvittämään Kajaanin päätöksenteossa faktoja. Mutta kunnioitan kansan äänestystulosta.

Edustin politiikassa reilua ja rehtiä yhteistyötä. Kerroin mielipiteeni mutta olin aina valmis neuvottelemaan vastuullisten tahojen kanssa.

Miikka Kortelainen, sinulla oli kuntavaalissa 2017 keväällä hyökkäävä linja, sitä en arvosta. Alle 50 prosenttia äänioikeutetuista äänesti. He halusivat viime kuntavaaleissa toisenlaista politiikkaa, mitä henkilökohtaisesti edustan. Sitä pitää kunnioittaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuntavaaleissa keväällä 2017 moni tuli sanomaan, että äänestää Vasemmistoliiton edustajia Kajaanin johtoon, kun he ovat luvanneet nostaa sosiaaliturvaa heti, kun pääsevät Kajaanissa valtaan. No etuisuuksista päättää eduskunta lakimuutoksilla. Eipä tuo linja, mitä Vasemmistoliitto keväällä 2017 kuntavaalissa lupasi, ole ainakaan taloudellisesti ollut suuri menestys tarina.

Erosin Perussuomalaiset-puolueesta ja Kajaanin Seudun PS-yhdistyksestä 19.6.2017.

Valtaa käyttävät ne ryhmät, jotka vaalissa menestyvät. Minun ei ole järkevää perustaa yhden henkilön varavaltuustoryhmää. Se olisi yleinen naurun aihe. Sen ymmärtävät kaikki, jotka ovat olleet vastuullisesti politiikassa mukana. Toivottavasti ainakin silloin, kun kokemusta karttuu eli myös Kajaanin valtuuston puheenjohtaja Miikka Kortelainen.

Kansan tahtoa kunnioittaen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toivo Kyllönen

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä