Viihde

Malmön inhimilliset poliisit jatkavat maanantain sulavassa tv-sarjassa

Ohuella langalla

Yle Teema & Fem klo 22.00

**** "Onko teillä poliiseilla joku jota rakastatte", kysyy muistisairas vanhus ruotsalaissarjan tutuilta ja uusilta poliiseilta. Kysymys osuu kipeästi ainakin ykköskaudelta tuttuun Magnukseen (Oscar Töringe ), jolla ovat kollega Saran ( Amanda Jansson ) kanssa välit jostain syystä karahtaneet kiville.

Saippuasarjaa ei Cilla Jackertin luoma Ohuella langalla ole uunituoreella kakkoskaudellakaan, mutta partiopoliisien arkeen kuuluu harmittomien ja järkyttävien työkiireiden ohella yksityiselämäkin. Asetelmat lupaavat jatkossa syntyjä syviä, ja lähtökohdat tuovat jälleen mieleen suomalaisenRoban. Elämän makuisia hahmoja löytyy molemmista. Siksi näiden kriisit ja traumat katsojaa riipaisevatkin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ruotsalaisella tv-väellä on kuitenkin sulavampi kosketus kerrontaan, ja epäilemättä isommat budjetitkin. Ensiesitys. (Ruotsi 2022)

Rintamalotta

TV1 klo 13.15

** Aarne Tarkaksen sotadraamassa muistettiin, että oli siellä rintamalla naisiakin. Pintapuoliseksi lottien kuvaus jäi, mutta nuorissa näyttelijöissä riitti luonnetta ja virtaa. Elina Salossa eritoten. (Suomi 1956)

M:I III - Vaarallinen tehtävä

Nelonen klo 22.35

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

*** J.J. Abramsin ohjaamassa kolmososassa agentti Ethan Huntista kertova toimintaseikkailujen sarja löysi oman, tutun rytminsä. Ja kun roolissa on Tom Cruise , se tarkoittaa ruudinkäryistä bassorummun takomista ja kipakkaa pinkomista – eikä korkeissa paikoissa roikuskelujakaan voi varsinaisina suvantoina pitää. Sisältöpuoli on kieltämättä kuin kauppakeskus lätkäfinaalin aikaan: autio ja tyhjä.

Philip Seymour Hoffman kuitenkin tulkitsee asekauppias Owen Daviania niin oivallisen kelmeän ylimielisesti, että sappi kiehahtaa paitsi sankariagentti Ethanilla, myös katsojalla. Elokuvasarjan ikimuistoisinta konnaa on ilo inhota. (USA/Saksa 2006)

Pekka Eronen

Raskas yövuoro asettaa poliisit koetukselle ruotsalaissarjassa Ohuella langalla. Partioryhmään on saatu uusia kasvoja: Fanny, Khalid, Olle ja Osmond. Ryhmädynamiikan muutokset ovat vaikuttaneet myös Saran ja Magnuksen suhteeseen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä