Paikallisuutiset

Maskipakko palaa junaliikenteeseen tänään

VR siirtyy maskisuosituksesta takaisin maskipakkoon kaikissa omissa junissaan. Muutoksen tavoitteena on saada matkustajat käyttämään entistäkin tunnollisemmin maskeja. Maskipakko otetaan käyttöön kaikissa VR:n kauko- ja lähiliikenteen junissa sekä Allegro-junissa tästä päivästä lähtien. VR lisää junalippujen matkustusehtoihin maskipakon

VR:llä on ollut vahva maskisuositus syksystä 2020 lähtien ja maskipakko maaliskuusta lokakuuhun 2021. Junahenkilökunta on käyttänyt maskia syksystä 2020 lähtien kaikissa junissa.

– Edessä on vilkas joulusesonki ja haluamme lisätä maskipakolla matkustamisen turvallisuutta entisestään. Maskinkäyttö vaihtelee tällä hetkellä voimakkaasti alueittain ja parhaimmillaan jopa 80 prosenttia matkustajista käyttää junissa maskia. VR:n tavoitteena on saada kaikki ne matkustajat, joilla ei ole terveydellistä syytä käyttämään maskia junissa, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola VR:n tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös yhä useampi matkustaja toivoo maskipakon palauttamista juniin. Marraskuun asiakaskyselyssä* noin puolet (51 %) vastaajista toivoi maskipakkoa juniin.

Keskustan Kainuun piiri toteaa kannanototossaan, että itäradan yöjunaliikenteen palauttaminen valtion ostopalveluna vastaa eri käyttäjäryhmien matkustustarpeeseen
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä