Mielipiteet

Mielipide: Fanaattinen ilmastokiima on syrjäyttänyt järkiperäisen pohdinnan

Uutiset ovat taas täynnä maailmanlopun kellojen soittoa ja kuolema on nurkan takana. Olen huomannut, että järkiperäisen pohdinnan ja tarkastelun on syrjäyttänyt fanaattinen ilmastokiima ja vihreä ideologia.

A-studion ohjelmassa (8.11) vasemmistolainen kansanedustaja ja elokapinan ilmastoaktivisti hyväksyvät lakeja rikkovan toiminnan "suuremman hyvän" vuoksi. Viimeiset tätä periaatetta käyttäneet ovat olleet osallisina kansanmurhiin, sotiin ja johtaneet demokratian kuolemaan. Kyllä tulee turvallinen olo!

Nämä poliitikot ja ilmastoaktivistit eivät ymmärrä yhteiskunnalle aiheutuvia kustannuksia ja sosiaalisia vahinkoja riittävästi. Nykyinen Pariisin ilmastosopimus tulee maksamaan vuodessa n. 1–2 biljoonaa (tuhattamiljardia). Kaiken lisäksi se ei toimi ja allekirjoittaneet maat eivät edes toteuta sitä täysimääräisesti, koska se on kansantaloudellisesti menoa kivikaudelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuosta rahasta 1/12 osalla voitaisiin teoriassa poistaa köyhyys maailmasta. Vihreä kiimailu on ajanut järkiperäisen ajattelun ohi ja syöksymme kohti itse aiheutettua katastrofia.

Ilmastonmuutoksen vaikutuksia voidaan torjua parhaiten köyhyyttä poistamalla ja sopeutumalla muutostilaan.

Suomessakin olisi syytä tiedostaa, että esimerkiksi Afrikan manner ei lähde rakentamaan vihreää siirtymää vaan se pyrkii nopeasti sähköistämään, teollistumaan ja kouluttautumaan kasvavan väestön myötä. Ei siellä ole varaa odotella ydinvoimaa, tuulipuistoja ja aurinkoenergiaa siinä kysynnän tarpeessa mikä jo on olemassa.

Ilmastonmuutoksen vaikutuksia voidaan torjua parhaiten köyhyyttä poistamalla ja sopeutumalla muutostilaan. Vaikka Pariisin sopimusta lähdettäisiin toteuttamaan täysimääräisesti niin sen vaikutukset ovat lämpötilojen suhteen arviolta 0,03°C eli käytännössä nolla.

YK:n ilmastopaneeli on jopa todennut, että vaikka lämmöt nousisivat niin jäätiköiden sulamiseen menisi tuhat vuotta ja lämpötilan nousu toisaalta mahdollistaa metsien leviämisen pohjoisemmaksi ja hiilinielujen kasvamisen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ihminen on sopeutunut tuhansia vuosia vallitsevaan ilmastoon ja tämä ei ole poikkeus. Voimme rajoittaa vaikutuksia sopeutumisen avulla ja tähän on ratkaisuja maailmalla jo keksitty.

Emme ole kulkemassa kohti katastrofia, vaan sopeutumassa elinympäristön muutoksiin ja minusta tulevaisuus vaikuttaa paremmalta paikalta elää, kunhan toimenpiteet tehdään järkiperäisesti ja laajaa tieteellistä katsomusta käyttäen.

(Lähteet: Bjørn Lomborg: Väärä hälytys – lämpeneminen ei tuhoa meitä, 2022 ja Matti Virtanen: Ilmastopaniikki – hoito-opas, 2019).

kaupunginvaltuutettu (ps.)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kajaani

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä