Viihde

Mies muuttuu aurinkokunnan laidalla – Brad Pittin tähdittämä perjantai-illan elokuva on silmää hivelevä scifi-seikkailu

Ad Astra

Yle Teema & Fem klo 21.00

**** James Grayn elokuva ei nimestään huolimatta yritä korjata alemman keskiluokan saksalaista perheautoa, vaan epäterveeksi nitkahtanutta maskuliinisuutta. Brad Pitt on velvollisuudentuntoinen astronautti Roy, jota tarvitaan, kun avaruuden oudot virtapiikit uhkaavat koko aurinkokuntaa.

Niiden lähteeksi osoittautuu hänen isänsä Clifford (Tommy Lee Jones ). Arvostettu tutkija on heittäytynyt omavaltaiseksi aurinkokunnan laidalla. Ad Astra tekee vaarallista matkaa kohti Neptunusta. Sen varrella kansakunnat kyräilevät, Kuussa käydään takaa-ajoa ja naisväkeä sivuutetaan korvaa lotkauttamatta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Niinpä reissun todellinen määränpää on Royn kasvu ihmisenä. Elokuva on kieltämättä raskasmielinen, mutta silmää se hivelee. Tunnelmia ja teemoja syventävistä äänitehosteista vastasi suomalainen Heikki Kossi . (USA 2019)

White House Down

Sub klo 21.00

*** Sattuupa fiksusti: turvamies Channing Tatum on tyttärensä kanssa turistikierroksella Valkoisessa talossa juuri silloin, kun terroristit tunkevat tupaan. Roland Emmerich soveltaa Die Hardin kaavaa ihan puhdikkaasti. (USA 2013)

Syke-elokuva: Hätätila

Nelonen klo 21.45

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

** Tunnustan, etten ole vaimon ja tyttären keralla juurikaan Sykettä seurannut. En siis voi kuin aavistella sitä iloa, kun fani tapaa Leena Pöystin , Lena Meriläisen , Antti Luusuaniemen ja muut valkotakit vaihteeksi pitkässä elokuvassa.

Tosin monella tapaa epätasainen Hätätila tuntuu elokuvalta lähinnä vain pituutensa puolesta. Tavanomainen sairaaladraama tupsahtaa miedon jännityksen puolelle, kun laitokseen iskee kyberhyökkäys.

Kriisitunnelmissa Martti Suosalon potilashahmo pääsee suorittamaan inhimillisen urotyön. Iina Kuustosen esittämä Iiris sen sijaan virittelee suhdetta Anton-nimisen hepun ( Riku Nieminen ) kanssa. Ensiesitys. (Suomi 2020)

Pekka Eronen

Scifi-seikkailussa astronautti matkustaa kauas aurinkokunnan rajoille etsiessään kadonnutta isäänsä ja löytää koko ihmiskuntaa uhkaavan mysteerin.