Näin lasket lainalaskurilla sopivan lainan

Lainalaskurin käyttäminen sopivan lainan laskemiseen on fiksu tapa arvioida lainatarpeesi ja takaisinmaksukykysi. Se auttaa sinua ymmärtämään, kuinka lainan kuukausierä muuttuu eri laina-aikojen mukaan. Yksi suosittu ja helppo lainalaskuri löytyy Alisa Pankin verkkosivulta.

Lainalaskurin yleiset ohjeet

Määritä alkutiedot: Ennen kuin haet lainaa ja käytät lainalaskuria, sinun on päätettävä, mihin tarkoitukseen tarvitset lainaa. Onko kyseessä esimerkiksi asuntolaina vai kulutusluotto. Eri lainamuodoille on olemassa erilaisia laskureita. Pohdi, kuinka paljon voit hakea lainaa ilman, että taloutesi menee liian tiukalle. Älä hae lainaa, mikäli et ole varma sen takaisinmaksusta.

Etsi sopiva lainalaskuri: Netistä löytyy useita maksuttomia lainalaskureita, jotka auttavat sinua arvioimaan lainan kuukausittaiset maksut ja kokonaiskustannukset. Useimmat pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat myös omia lainalaskureitaan verkkosivuillaan.

Syötä tiedot lainalaskuriin: Syötä laskuriin haluamasi lainan tiedot, kuten lainan määrä, korko ja laina-aika. Laskuri laskee sinulle lainan kuukausittaiset lyhennykset ja kokonaiskustannukset.

Tarkastele tuloksia: Käytä laskurin antamia tietoja arvioidaksesi, onko ehdotettu laskelma sinulle taloudellisesti sopiva vai pitäisikö harkita eri laina-aikaa tai määrää.

Vertaile vaihtoehtoja: Voit kokeilla erilaisia lainan määriä, korkoja ja laina-aikoja lainalaskurilla nähdäksesi, miten ne vaikuttavat kuukausittaisiin maksuihin ja kokonaiskustannuksiin. Tämä auttaa sinua valitsemaan parhaan vaihtoehdon tilanteeseesi.

Tee lainahakemus: Kun olet löytänyt sopivan lainavaihtoehdon, hae lainaa valitsemaltasi pankilta tai rahoituslaitokselta.

Mistä löydät lainalaskurin

Lainalaskureita löytyy useiden pankkien verkkosivuilta. Esimerkiksi suomalaisen Alisa Pankin suosittu lainalaskuri löytyy lainahakemuksen alusta sekä verkkosivulla että mobiilisovelluksessa. Käy Alisa Pankin kotisivuilla tai lataa mobiilisovellus ja tutustu, miten lainalaskuri toimii.