Koti-Kajaani

Näkökulma: Naisyrittäjältä naisyrittäjälle – uusi mentorointiohjelma alkaa helmikuussa Kajaanissa

Mentorointi on hyvä väylä sparrailla omaan yritykseen liittyviä asioita toisen yrittäjän kanssa. Kuka muu ymmärtäisi paremmin yrittäjyyteen liittyviä seikkoja kuin toinen yrittäjä?

Yrittäjä sopii toisen yrittäjän mentoriksi erinomaisesti, koska yrittäjä tuntee nimenomaan yrittäjän työn moninaisuuden, siihen liittyvät vivahteet ja tekijät.

Mentorilla on mahdollisuus esittää uusia näkökulmia, laittaa miettimään entisiä toimintatapoja ja ehkä jopa haastaa mentoroitavaa ratkaisuihin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yksinkertaisuudessaan mentorointi on keskustelua toisen henkilön kanssa. Keskusteluja värittää yleensä tietty teemoitus sekä tavoitteellisuus – keskustelujen kautta tähdätään yleensä johonkin.

Se "jokin" voi olla tavoitteiden määrittämistä, omien vahvuuksien löytämistä, oman yritystoiminnan suunnan kirkastamista tai vaikka uuden konseptin luomista, vain mielikuvitus on rajana. Mentoroinnilla on aina alku ja loppu.

Mentorointi on erinomainen tapa jäsennellä omia tavoitteitaan. Se voi olla hyvinkin reflektoivaa keskustelua toisen kanssa, se voi olla erittäin inspiroivaa sekä motivoivaa ja toisinaan ehkä jopa haastavaa, sillä rakentava palaute ja mahdolliset tarkentavat kysymykset eivät aina ole helppoja.

Eihän se suomalaisen luonnolle myöskään ole itsestään selvää puhua tuntemattomalle avoimesti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toisaalta juuri tuo mahdolliselle epämukavuusalueelle meneminen on avain oppimiseen sekä kehittymiseen. On nähtävä realistisesti nykytilanne ja se mitä kohti lähdetään tavoittelemaan.

Juuri heittäytyminen hetkeen ja keskusteleminen toisen kanssa mahdollistavat myös valtavan inspiroitumisen sekä motivoitumisen. Miten ihanaa onkaan pallotella mahdollisia ideoita, tuotekehityksiä ja tempauksia toisen kanssa!

Ja se innostus mikä siitä tarttuu mukaan, vie eteenpäin.

Kajaanin ammattikorkeakoulun Koodeja Naisyrittäjyyteen -hankkeen Mentorointiohjelma Kannustamo starttaa uudelleen helmikuussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ensimmäisestä toteutuksesta voidaan sanoa, että mentorointi koettiin positiivisena seikkana ja monet osallistuneista yrittäjistä komppasivat, että asioiden ääneen sanominen voi selkeyttää sitä, mitä on tekemässä.

Matalan kynnyksen toiminnalle on kysyntää. Osallistuakseen ei tarvitse olla sertifikaatteja ja tapaamiset voi sopia omien aikataulujen mukaisesti.

Nyt voi hakea mukaan vuoden 2023 ohjelmaan matalalla kynnyksellä. Mukaan haetaan niin mentoreita kuin mentoroitavia.

Lisätietoja ja hakeminen tapahtuu sivulla www.kamk.fi/naisyrittajyys .

Projektipäällikkö, Koodeja Naisyrittäjyyteen -hanke

Johanna Takanen

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä