Koti-Kajaani

Ongelle Suomen luonnon päivänä – Suomi onkii -tapahtumassa jaetaan onkilaitteita

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) viettää juhlavuottaan ja kannustaa kaikkia suomalaisia kalastamaan yhdessä. Osana järjestön valtakunnallista Suomi onkii -tapahtumaviikonloppua ongitaan myös Kajaanissa Hoikanlammella Suomen luonnon päivänä. Koko perheen kalastuspäivässä ohjelmassa on muun muassa opastusta ongintaan, vastuullisuusvinkkejä, jaossa ilmaisia onkilaitteita sekä Fisuun-kätköjen etsintää.

Tapahtumien ytimessä on luontosuhde samana päivänä vietettävän Suomen luonnon päivän kunniaksi. Kajaanissa kiinnitetään erityistä huomiota ympäristövastuullisuuteen lähikalastuspaikalla.

"Vastuulliseen luontosuhteeseen opastaminen on toimintamme kulmakiviä. Roskattomuus, muiden huomioon ottaminen ja luontoa arvostava käytös kuuluvat jokaisen vastuullisen kalastajan ja luonnossa liikkujan perusajatuksiin. Kalastaminenkin on vain paljon kivempaa puhtaassa ja siistissä ympäristössä", toteaa Matti Kulju Kainuun Vapaa-ajankalastajista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tapahtumissa jaetaan kävijöille ämpärin sijaan hyvin kalastavia onkilaitteita.

"Perinteinen pyöreähkö puna-valkokoho ei ole se paras mahdollinen vaihtoehto onnistuneeseen onkiretkeen. Kerromme paikan päällä lisää hyviä vinkkejä, miten onkilaitteen kanssa kannattaa toimia, jotta se tekee työnsä parhaalla mahdollisella tavalla ja saalistakin saa näin mukavammin, vinkkaa Matti Kulju.

Tapahtumassa viihdytään lisäksi lapsille ja nuorille tarkoitetun Fisuun-kätköjahdin parissa. Tapahtuma-alueelle piilotettujen kätköjen havaitseminen vaatii tarkkaa silmää, aivan kuten kalastuksessa tärpin havaitseminen.

Suomi onkii Hoikanlammella 29.8. klo 10-14. ja FacebookissaFisuun-sivustolla klo 12 alkaen.

Hoikanlammella ongitaan Suomen luonnon päivänä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä