Onko sinulle kertynyt useita pienlainoja?

Moni meistä ottaa pikavippejä ja pienempiä kulutusluottoja, sillä ne helpottavat tiukkoja tilanteita ja tuovat apua yllättäviin kuluihin. Pienet vakuudettomat kulutusluotot toimivat hyvin väliaikaisena apuna, ja niitä on helppo hakea netissä. Yhden pienen lainan ottamisessa ei yleensä olekaan mitään ongelmaa, vaan takaisinmaksu hoidetaan yleensä ajallaan.

Valitettavasti kuitenkin elämä saattaa yllättää ja joskus rahatilanne voi olla heikompi juuri silloin, kun laina pitäisi maksaa pois. Tällöin uusien pienlainojen ottaminen saattaa houkutella, jotta saa maksettua ensimmäisen lainansa pois. Tällainen toimintatapa ei ole kuitenkaan kovinkaan kestävä, sillä korot ovat suurimmat juuri pienissä lainoissa.

Yhdistä lainat ja säästä

Mikä siis avuksi, jos pieniä lainoja on jo päässyt kertymään useita? Tässä kohtaa kuulee uisen kehotuksen yhdistää lainat , sillä sen avulla voi säästää lainakuluissa. Mutta mitä ihmettä lainojen yhdistäminen oikein tarkoittaa käytännössä?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että useat pienet lainat, kuten pikavipit, kulutusluotot, luottokorttilaskut ja osamaksusopimukset korvataan yhdellä suurella lainalla. Lainojen yhdistäminen kannattaa, sillä siten maksat lainoistasi vähemmän korkoa ja muita kuluja.

Vaikka lainojen yhdistäminen ei pienennä varsinaista lainaasi, se tuo säästöjä joka kuukausi pienempien lainakulujen muodossa. Yhdistämällä lainat voit saada pienemmän koron, koska suurissa lainoissa on keskimäärin pienemmät korot kuin pienissä pikavipeissä. Lisäksi maksat kuukausittaisia lainanhoitokuluja vain yhdestä lainasta usean sijaan. Näin sinulle jää enemmän käyttörahaa joka kuukausi.

Kaiken lisäksi maksaminen on huomattavasti helpompaa, kun lyhennys meneekin vain yhteen osoitteseen. Monen eri eräpäivän ja lyhennyserän sijaan sinun tarvitsee pitää huolta vain yhdestä. Talouden seuraaminen ja budjetointi helpottuu. Lisäksi yhden eräpäivän kohdalla riski maksumuistutuksiin ja myöhästymismaksuihin laskee.

Vertaile ennen lainapäätöstä

Olit sitten ostamassa asuntoa tai autoa, aina kannattaa vertailla hintoja. Miksi lainat olisivat poikkeus? Vertailu on nykyään helppoa, sillä netin vertailusivustot tekevät sen puolestasi hetkessä. Suomi24 Lainat -sivusto vertailee yli 20 eri lainasivustoa puolestasi. Näin voit varmistaa, että valitset parhaan lainan itsellesi.

Voit yhdistää lainasi helposti Suomi24 Lainat -vertailusivuston kautta aina 70 000 euroon asti. Sivusto kilpailuttaa lainasi puolestasi, jotta et maksa liikaa. Voit tehdä lainahakemuksen Suomi24 Lainat -sivuston kautta täysin ilmaiseksi, eikä hakemuksen tekeminen sido sinua mihinkään.

Lainatarjouksen saatuasi voit tehdä lopullisen päätöksen lainan ottamisesta. Oikean lainan löydyttyä sinun tarvitsee vain allekirjoittaa lainasopimus sähköisesti ja saat rahat tilillesi. Monet lainantarjoajista myös maksavat vanhat lainasi pois puolestasi, eli tämän helpommaksi ei voi lainojen yhdistäminen mennä.

Mikä

Lainojen yhdistämisen hyödyt

Lainanhoitokulut jäävät pienemmäksi, koska maksettavana on vain yksi laina

Suuremmat lainat sisältävät useimmiten matalamman koron, kuin useassa pienessä lainassa, kun ne lasketaan yhteen

Laina-aikaa voi saada paremmin isommalle lainalle

Helpompi maksaa vain yhtä lainaa