Kotimaa

Puhemies Jussi Halla-aho totesi eilen tviiteissään, että koska oppositio on jo ilmaissut epäluottamuksensa kesäkuun lopulla, ei ole mielekästä keskeyttää istuntotaukoa.

Oppositio vaatii eduskuntaa koolle – ryhmät lähettivät puhemies Halla-aholle yhteisen kirjeen

Koko oppositio vaatii yhdessä puhemiestä keskeyttämään eduskunnan istuntotauon ja kutsumaan eduskunnan koolle.

Kaikki oppositioryhmät ovat lähettäneet puhemies Jussi Halla-aholle (ps.) yhteisen kirjeen, jossa vaaditaan eduskunnan istuntotauon keskeytystä.

– On tärkeää, että tässä tilanteessa eduskunta saa suoraan tietoa hallituksen kannanotoista sekä linjasta ja eduskunta pääse ilmaisemaan oman käsityksen näistä asioista. Siksi toivomme, että puhemies kunnioittaa parlamentarismia ja kutsuu eduskunnan pikaisesti koolle, ne toteavat.

Oppositio toivoo käsiteltäväksi pääministerin ilmoitusta, jonka aiheena on hallituksen ministereiden kannanotot ja luottamus sekä koko hallituksen toimintakyky.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ryhmät toteavat, että pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus on ollut poikkeuksellisen laajan arvostelun kohteena aiheuttamansa rasismikeskustelun johdosta.

Ne toteavat myös, että tietoa on tullut paljon lisää sen jälkeen, kun eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta kesäkuun lopulla.

Puhemies Halla-aho totesi eilen tviiteissään, että koska oppositio on jo ilmaissut kesäkuun lopulla epäluottamuksensa, ei ole mielekästä keskeyttää istuntotaukoa saman asian ilmaisemiseksi uudelleen.

Hän kirjoitti, että istuntotauon keskeyttäminen tulisi harkittavaksi vain, jos olisi selkeitä viitteitä siitä, että eduskunnan enemmistö ei luota hallitukseen tai sen yksittäiseen ministeriin ja haluaa asian pikaisesti ratkaistavaksi. Kummastakaan ei hänen mielestään ollut mitään merkkejä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän täsmensi myöhemmille eilen STT:lle, että käytännössä eduskunnan koolle kutsuminen vaatisi sitä, että epäluottamusta osoitettaisiin myös jostakin hallituspuolueesta.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä