Viihde

Orkka tauolla ja buffetti kiinni – Matti Pellonpää loistaa tiistai-illan lempeän komedian toisessa nimiroolissa

Räpsy ja Dolly

Yle Teema & Fem klo 22.25

*** Matti Pellonpäätä tulee ikävä. Vuonna 1995 kuollut boheemi oli niitä harvinaisia kotimaisia näyttelijöitä, joilla oli vaistomainen kyky esiintyä kameran edessä. Ilman mitään turhaa, mutta sisin ja sielu silmistä pilkottaen. Matti Ijäksen lempeän komedian toisessa nimiroolissa on seitsemän vuotta myöhemmin edesmennyt Raija Paalanen , kokenut ja lämminhenkinen näyttelijä hänkin. Harhaileva tragikomedia kertoo pikkukonna Arvi Kullervo Pirilästä, joka on inhimillinen tapaus hyvine aikeineen, sukkeluuksineen ja heikkouksineen.

Sukulaissielun hän kohtaa takavuosien tanssijatähti Dollyssa, joka siemailee sherryä ja haaveilee Pariisista. Ijäksen ja Arto Mellerin kirjoittama itsepetosten tarina pudottelee meheviä, hokemaksi kelpaavia vuorosanoja, mutta ohjaajan täysosumien ( Painija , Katsastus …) syvyyksiin ei päästä. (Suomi 1990)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myöhästynyt hääyö

TV1 klo 13.15

*** Edvin Laine sovitti Mika Waltarin näytelmästä pikkurohkeita kaksimielisyyksiä pudottelevan aviofarssin. Jussi Jurkan ja Liisa Tuomen ensimmäistä aviokriisiä säestävät Elsa Turakainen ja Laine itse. (Suomi 1960)

Full Metal Jacket

Sub klo 23.00

**** Sota on mieletöntä touhua. Jos joku näinä levottomina päivinä kaipaa siitä vielä erikseen muistutusta, niin tästä irtoaa. Stanley Kubrickin armoton draama kertoo, kuinka nuoria amerikkalaisia miehiä jyrätään – ensiksi omien puolesta merijalkaväen koulutusleirillä, sitten Vietnamin sodassa. Alkupuolen lataus kärjistyy sotamies Leonard "Gomer Pyle" Lawrenceen ( Vincent D’Onofrio ) ja simputtavaan vääpeli Hartmaniin ( Lee Ermey ). Toisessa osassa eteen astuvat kersantti James T. "Jokeri" Davis ( Matthew Modine ) ja sodan sairas todellisuus. Pakkaslukemilla kulkevasta elokuvasta ovat sankaruus, oikeus ja kohtuus kaukana. (USA/Britannia 1987)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pekka Eronen

kriitikko

Matti Ijäksen lempeä komedia Räpsy ja Dolly kertoo rakkaudesta. Pääosissa ovat Raija Paalanen ja Matti Pellonpää.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä